poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 11500 .



Un pas mare pentru poezie.ro
comunităţi [ poezie.ro ]
prima antologie tipărită + proiecte prezente și viitoare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2004-11-15  |     | 



În ultimul timp am primit foarte multe cărți editate de membri ai comunității poezie.ro și sunt convins că numărul lor va crește. Printre planurile pe care le-am discutat și răs-discutat în mai multe rânduri cu mai mulți membri ai acestei comunități se aflau și proiecte prin care comunitatea noastră, printr-o serie de voluntari, să se implice în eforturile celor care fac pasul publicării pe hârtie, în așa fel încât materialele care ajung să vadă lumina tiparului să intre într-o formă cel puțin onorabilă în lumea cărților tipărite.
Iată că a venit momentul ca aceste planuri să fie puse în sfârșit în aplicare. Iar eu sper că astfel fiecare dintre voi va putea să își așeze în bibliotecă un volum de poezie de care să fie mândru nu doar atunci când vine vorba de conținutul lui, ci și de toate celelalte aspecte care apar atunci când părăsește lumea virtuală, aspecte care încep de la copertă și grija pentru culegere și calitatea hârtiei, până la campaniile de lansare, promovare și chiar distribuție și vânzare.
Așa a și apărut ideea unei asociații (fundații) care să preia aceste atribuțiuni și să le execute cât se poate de bine, în primul rând în interesul autorilor.

Dar am să trec peste introducere și am să ajung la începutul acestui articol: îmi face plăcere să vă anunț că până la sfârșitul acestui an va intra sub tipar prima antologie de poezii culese dintre creațiile membrilor atelierului literar www.poezie.ro

Editarea acestui material va fi prima de acest fel din seria materialelor editate în formă antică (pe hârtie) de fundația Edo, fundația care coordonează manifestările agonia.ro

Bugetul de pornire pentru acest proiect este format dintr-o contribuție personală completată cu sprijinul egal al unui mare iubitor al site-ului poezie.ro. La această sumă voi încerca să adaug și suma pe care Oriana a contribuit-o în avans, cu mult timp în urmă, pentru acest proiect, sumă care a fost între timp cheltuită cu acordul ei pentru achiziționarea carcasei serverului care găzduiește acum comunitatea poezie.ro

Iată câteva detalii care vin în întâmpinarea numeroaselor întrebări pe care le veți avea cu privire la acest proiect.

Concept:
Volumul va conține mai mulți autori care vor fi reprezentați probabil prin cel puțin patru texte și o notă biografică pentru fiecare. Textele incluse nu vor fi alese după tip, gen, stil sau curent, ci vor încerca mai degrabă să ilustreze potențialul general al literaturii online, prin texte apreciate ale unor membri valoroși ai comunității poezie.ro
Conceptul de format și conceptul grafic vor fi realizate voluntar de un prieten care lucrează într-o agenție de creație și care are o experiență de peste 3 ani la diverse edituri. Structura și conținutul vor fi făcute publice la lansare, adică în luna Ianuarie 2005.

Participare:
Autorii incluși în volum vor primi o invitație oficială de participare la sfârșitul lunii noiembrie. Cei care nu vor dori să participe din diverse motive, vor putea desigur sa refuze explicit invitația.
Nimeni nu va primi mai multe informații despre conținutul volumului înainte de lansare decât în cazul în care realizarea acestuia implică dezvăluirea obligatorie a anumitor detalii.

Calendar:
Selecționarea de materiale pentru includerea în colecție a început deja și va fi finalizată pe 1 decembrie 2004. Selecția textelor și îngrijirea acestei ediții sunt realizate voluntar de o persoană de specialitate.
Volumul ar putea fi editat direct sub egida poezie.ro (cu atribuțiuni de editură) sau prin intermediul și cu ajutorul unei edituri consacrate. Acest amănunt urmează a fi stabilit în funcție de interesul pe care editurile consacrate îl vor manifesta pentru acest proiect.

Buget, costuri, încasări:
Bugetul de pornire este suficient pentru editarea unei ediții de calitate deosebită într-un prim tiraj de 500 de exemplare. În funcție de ajutorul pe care îl vom primi din partea viitorilor sponsori și prin contribuții personale, tirajul poate fi mai mare, reducerea calității tehnice nefiind sub nici o formă o opțiune posibilă.
Costurile se referă (dar nu se limitează) la cheltuielile în direcțiile: producție, promovare, distribuție.
Încasările vor fi folosite integral pentru dezvoltarea proiectelor culturale ulterioare: editare de carte, revistă, evenimente, premii, etc. Citiți mai multe despre aceste proiecte la finalul acestui material, în secțiunea despre proiectele de viitor ale fundației Edo.

Sponsori și contribuții personale:
Contribuțiile personale la bugetul acestui proiect sunt binevenite.
Pentru entitățile interesate de sponsorizare există mai multe pachete de sponsorizare disponibile.
Sponsorii media care și-au exprimat susținerea pentru finalizarea acestui proiect sunt: revista ȘapteSeri, două radiouri naționale, mai multe radiouri locale, un post de televiziune cu acoperire națională, mai multe site-uri de internet.
Orice ajutor care poate contribui la reușita acestui proiect este binevenit, indiferent de natura acestui ajutor (financiar, promovare, acces la sponsorizare, relații profesionale, etc).

În măsura în care apar alte informații relevante care pot fi făcute publice voi încerca să completez în timp și acest material.

Cu speranta că vestea demarării acestui proiect o să vă bucure la fel de mult pe cât m-am bucurat eu să v-o aduc, va urez tuturor un sfârșit de an extraordinar.

Fundația Edo - scurtă prezentare.
Fundația Edo este o fundație culturală care își începe activitatea oficială în luna decembrie 2004. Înființarea fundației a fost posibilă prin amabilitatea unor oameni care iubesc cultura, însă fondurile de care dispune fundația sunt în acest moment nule.
Prin proiectele pe care le vom iniția, sperăm să obținem contribuții de la diverse entități care susțin dezvoltarea culturală a societății românești.

Printre planurile concrete pe termen scurt se numără:
- editarea primei antologii poezie.ro, urmată de alte antologii și volume colective mai specializate
- lansarea unei librării virtuale (magazin de carte) care se va realiza încă înainte de sfârșitul anului împreună cu un lanț renumit de librării și care va conține o secțiune dedicată volumelor editate de membrii acestei comunități
- dezvoltarea evenimentelor comunității poezie.ro și implicarea în proiecte culturale noi
- editarea unei revista tipărite periodice, cu distribuție populară
- susținerea autorilor care doresc să editeze materiale proprii, prin implicare financiară și managerială în proiectele de carte și nu numai
Există numeroase alte proiecte creionate pe termen mediu și lung, însă acele detalii nu fac încă obiectul acestui articol.


Cei care doresc să se implice în activitatea fundației sunt invitați să mă contacteze prin email la adresa [email protected] și să specifice cât mai în detaliu modul în care vor și pot să participe la proiectele pe care intenționăm să le derulăm, începând desigur cu această primă antologie.

Cei care doresc să susțină acest proiect în calitate de sponsori, parteneri media, edituri, librării, sunt invitați de asemenea să își exprime intenția la adresa [email protected]



ilustrație: mauro simonato

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!