poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6373 .



Cenaclul Virtualia - la a IV-a ediție
articol [ Evenimente ]
Casa Pogor, Iași, 20 noiembrie 2004

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alma ]

2004-11-24  |     | 



Sâmbătă, 20 noiembrie 2004, începând cu ora 16, la Galeriile Pod Pogor din Casa Pogor Iași, a avut loc ediția a IV-a a Cenaclului Virtualia – www.poezie.ro la Iași, sub găzduirea Muzeului Literaturii Române și în colaborare cu Asociația Studenților Francofoni Iași. Speciale pentru această ediție a toamnei 2004 au fost prezența în sală a domnului Adi Cristi, susținător al autorilor care postează pe poezie.ro, el însuși membru al site-lui și entuziasmul poeților prezenți în sală, creându-se acel liant ciudat de care se povestește de la cenaclu încoace.

În deschidere, Liviu Apetroaie, moderatorul din partea gazdelor de la Casa Pogor, a apreciat faptul că aceste cenacluri își continuă drumul - am spune noi, fără să fim ipocriți, dar nici foarte modești, desigur -, drumul în istoria literaturii. Apoi, domnul Adi Cristi a spus câteva cuvinte despre fenomenul poezie.ro, Virtualia și ne-a invitat să publicăm în Symposion-ul ieșean.

În continuare, cenaclul și-a urmat cursul firesc, recitare de texte din autori care postează pe poezie.ro, prezenți sau nu în sală și care au fost incluși în volumul de cenaclu Virtualia 3, apărut în Editura PIM Iași (cu câteva minute înainte de începerea cenaclului, spun culisele organizatorilor). Au fost recitate poezii din "Caietul cu insomnii" al Teei Mirescu și din "Ipostaze de bestie" de Michel Martin. Florian Silișteanu a recenzat "Divina Tragedie", volumul de poeme al domnului Adrian Erbiceanu. Apoi Dana Ștefan a prezentat expoziția de pictură a elevilor din Oradea.

Recitalurile de chitară și voce, susținute de Claudiu Banu și Diana & Dan Mitruț au primit aplauzele binemeritate.

Programul membrilor Asociației Studenților Francofoni din Iași, moderați de către Ștefania Pavelescu, un bun organizator și coleg de echipă, s-a derulat cu poeme în limba franceză (publicate în volumul de cenaclu, supervizate și apreciate de către doamna Nicole Pottier, editor pe agonia France. Grafica Ralucăi Brodner a fost prezentată invitaților și apreciată de public. De asemenea, recitalul duet flaut s-a încadrat perfect în atmosfera Casei Pogor, intersectând vremuri clasice cu timpuri postmoderne.


*

De remarcat colajul bacovian realizat de Dan Mitruț & Andu Moldovan, circul (în sens pozitiv!) făcut de Silișteanu la poemul lui Bogdan Geană – "savuros, savuros, savuros"! -, poemul "Colecționarul" de Nexus, în lectura lui Simulacrum, entuziasmul poeziștilor, lipsa bâlbâielilor la microfonul singuratic, vocea Magului, chitara lui Leviathan, gripa lui Azrail, cearta Almei cu chelnerii de la Bolta Rece, lecția de astronomie pe un frig de crăpau și mâțele jucându-se cu motoceii de noiembrie, că tare repede a mai trecut timpul și iată-ne coborând din Pod și de la a patra ediție și parcă mai ieri alegeam cu Vio, Gabi și Leoveanu vremurile. În numele Virtualiei.


*

Mulțumiri:

Doamnei Oana Coșereanu și domnului Lucian Vasiliu, pentru găzduirea cenaclului Virtualia în programul cultural al Muzeului Literaturii Române.

Domnului Adi Cristi, pentru prezența sa deosebită la cenaclu.

Reporterilor de la Radio Trinitas și de la cotidianele "Ziua de Iași" și "Ziarul de Iași", pentru interviuri.

Victoriei Nichita și Gabrielei Petrache și pentru ajutorul acordat în alcătuirea volumului de cenaclu "Virtualia 3".

Doamnei Nicole Pottier pentru supervizarea textelor în limba franceză.

Lui Virgil Titarenco pentru realizarea grafică deosebită a copertei volumului.

Danielei Bordieanu pentru ecusoanele superbe, "asortate" cu coperta și afișele.

Celor doi autori ai site-lui poezie.ro, prin amabilitatea cărora Ioana Crengăniș, fiica adoptivă a site-lui, a putut primi "bursa de studiu www.poezie.ro" în acest semestru.

Celor care ați venit de atât de departe, la Iași.

Întregii echipe de organizare din Comunitatea poezie.ro Iași.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!