poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1447 .



Cârnatul conspirației în ochiul privitorului
eseu [ ]
A.M.Stoenescu-Istoria loviturilor de stat în România

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-01-10  |     | 



Este o fericire să ai dușmani pe care să dai vina. Este o fericire să-ți ascunzi slăbiciunile,nerealizările, poate prostia pe comploturi frecvente și dese ale diverselor franc-structuri.
Am căpătat din plin această dovadă lecturând cele 4 volume apărute în Editura Rao ale lui Alex.Mihai Stoenescu.
Cartea putea fi interesantă. Sunt foarte multe lucruri din istoria modernă și contemporană a României necunoscute publicului larg. Sunt multe aspecte "ocultate" de istoricii patriotici, de la Densușianu și până la istoricii de serviciu a cuplului Ceaușescu, "ocultare" făcută din interese "patriotice" care s-au dovedit a fi până la urmă fatale pentru modernizarea acestui neam. Puține cărți de istorie națională sunt obiective, extrem de puține. De fapt, în afară de "Istoria sinceră a poporului român" a dlui. F.C nici una. De aceea, cartea putea fi interesantă.Autorul, observabil prin diverse emisiuni TV mai mult sau mai puțin obscure este unul din acei scriitori umflați cu pompa de interese din umbră. O carte extrem de scandaloasă "Armata, mareșalul și evreii" referitoare la masacrele din 1941-carte condamnată energic de asociațiile evreiești din România și diasporă reprezenta singura carte de vizită pentru mine până acum. I-am acordat însă prezumția de nevinovăție și l-am presupus de bună credință. Am presupus de asemenea că a încercat să facă muncă de cercetare, să adune documente și să realizeze cartea pe baza acestora-respectând adevărul istoric.
Din păcate m-am înșelat. Autorul pleacă la drum cu idei fixe. Puține dar bune. Puține dar suficiente ca să facă din carte un uriaș instrument al răfuielii domniei sale cu conspirația iudeo-masono-bolșevico-francmasonică.
Ideea de bază e cea mai simplă și mai elementară posibilă- ceilalți sunt vinovați. Poporul român e bun, călduros, primitor.Ceilalți au conspirat împotriva lui, ceilalți i-au provocat toate dezastrele, ceilalți sunt vinovați de tot. Toate neîmplinirile, toate nenorocirile,politicianismul steril,nivelul feudal în care a existat țara până la al doilea război-de toate sunt vinovați ceilalți. CIne sunt ceilalți ? Conspirația masonică a Franței lui Napoleon al III-lea și Rusiei, pigmentată cu Austro-Ungaria și cu un pic din Germania-iată rețeta sigură. Nu contează că autorul nu știe ce vorbește- el vorbește. Iată un fragment "Anul 1878 este pragul de la care în mentalul colectiv românesc se instalează fenomenul rusofob, pe un fond puternic naționalist.A doua trădare, cea din primul război mondial și apoi inflitrația comunistă în presa și politica românească de până la al doilea război mondial vor duce la apariția sentimentului solid de ură împotriva Rusiei,ură care a purtat trupele române până dincolo de Nistru, care n-a slăbit nici sub regimul comunist producând o incredibilă gonire a trupelor sovietice din țară în 1958 și care funcționează și astăzi...".
În acest fragment se strecoară atâtea prostii cât pot încape. Care ar fi acelea ?
1.România nu-și putea câștiga independența în 1877 fără aportul trupelor ruse.
2.ROmânia n-ar fi rezistat nici o lună în primul război mondial fără aportul trupelor ruse.Ca dovadă ,după semnarea tratatului de la Best-Litowsk armata română a trebuit să încheie armistițiul finalizat prin pacea de la Buftea.
3.Fără armata germană soldatul român n-ar fi ajuns nici măcar la granița cu URSS-ul.
4.În 1958 i-am rugat pe ruși să se retragă. Incredibila "încercare" de gonire s-a produs un pic mai la vest, în Ungaria.După ce am făcut frumos participând la înfrângerea revoluției ungare și l-am predat pe Imre Nagy și oamenii lui am dovedit că suntem un aliat credincios și rușii s-au retras.
Cam toată cartea este în același stil. Aflăm cu surprindere de exemplu că răscoala din 1907 nici n-a existat, ea fiind un complot al forțelor bolșevice mână în mână (mano-a-mano) cu poliția țaristă și cu austro-ungarii.Nici un țăran nu a fost omorât, armata și-a făcut datoria și a dat cu tunul în instigatori.N-au existat motive pentru răscoală, marea boierime fiind extrem de bună cu țăranii. Instigatorii (din care cei mai frecvent revin aici jugănarii-cei care castrează animale-de origine evident străină) sunt vinovați de tot.
Evident că regele Carol al II-lea era omul bolșevicilor, evident că legionarii care au atârnat evrei în cârlige erau și ei bolșevici și evident că singurul om curat era doar generalul Antonescu.
Domnul autor este un conservator. El este un conservator sadea, singurele guverne demne de acest nume fiind guvernările conservatoare ale lui P.P.Carp.Atâta doar că domnul conservator autor este extrem de necritic, sursele pe care le folosește sunt dubioase-în cel mai bun caz-iar în străinătate o astfel de carte n-țar fi apărut niciodată într-o editură serioasă.
TOtuși fani ai aruncării pisicii-bucurați-vă! Autorul exonerează poporul român de toate vinile-așa cum am mai spus.Că nu-și dovedește conspirațiile decât într-un mod ridicol-e altă treabă.
La aproape 1 milion de lei pentru cele patru volume este o enormă pierdere de bani. Doar dacă nu doriți să le aruncați în capul cuiva (recomand autorul) fiind cartonate și cu colțuri tăioase.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!