poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3721 .



Întrebări existențiale
eseu [ ]
Aforisme si maxime Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2009-08-17  |     | 



1.De ce spațiul ființării este populat cu umbre cu irizări de neant, când fericirea râde dincolo de imperceptibil și doar unii au forța stenică de a o absoarbe în mintea deschisă noului și inovației ?

2.De ce bucuria de a percepe mediul înconjurător este opacizată de tristețea dinlăuntru ce are drept cauză neconcordanța sau asimetria dintre armonia generatoare de liniște și echilibrul creator de calm și stăpânire de sine ?

3.De ce distracția ca un joc fascinant între intelect și ludic își diluează sensul benefic prin apatia de a lăsa hiatusurile să te cuprindă în totalitate, degenerând în spleen și în timp mort (când nu faci nimic).

4.De ce întrebările existențiale se întorc în mintea reflexivă golite de răspunsuri, a căror crustă este alcătuită din incertitudini, îndoieli și necunoașteri ?

5.De ce satisfacția provenită din activități incitante se reîntoarce în insatisfacții crescute din morbiditatea psihicului rupt sau sfâșiat la unii de crize repetate de depersonalizare ?

6.De ce creația cu sensurile ei înnobilatoare a degenerat în increație cu cohorta ei de fantasme, elucubrații și halucinații, a căror materie amestecată a creat monstrul ascuns sub masca surâsului și a purtărilor condescendente ?

7.De ce dorul de verticalitate își surpă substanța afectată de orizontalitate și cade în abisul prin care colcăie neputința, mărginirea și nimicnicia ?

8.De ce iubirea ia aspectul frigidității și repulsiei carnale, când ipostazele ei au ca materie estetica formelor, profunzimea frumuseții irizând în nuri și pasiunea exacerbând simțurile în căutarea extazului ?

9.De ce ura colonizează toate spațiile fiindului și-și clonează în om similitudinile ei : disprețul, invidia și îngâmfarea ?

10.De ce erudiția formatoare de intelectuali se încovoiază sub apăsarea vulgului incult ce-și face din prostie axă existențială, când substanța ei efervescentă ar putea transfigura omenirea ?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!