poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3490 .



Ce mă motivează
eseu [ ]
fragment cls a 10a

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mihnealy ]

2009-09-22  |     | 



La vârsta mea, sunt tentat să spun, în situații dificile ,,Ce complicată este viața!'' Și chiar afirm, acest lucru atunci când mă simt obosit, neîmplinit, supărat. Din când în când, îmi place să meditez, la ce se întâmplă în jurul meu, îmi pun întrebări și tot eu, să caut răspunsuri. Dacă nu găsesc variante care mă mulțumesc, adresez întrebările și altora pur și simplu să văd, cum gândesc alții și asta, pentru că doresc să îmi confirm că noi, semenii nu gândim la fel, suntem entități diferite, fiecare este stăpânul, gândurilor sale. Gândurile sunt cele care țin frâiele vieții. Gândurile sunt cele care ne motivează în fiecare moment și ne oferă fel și fel de surprize.
Privind în jur, observ cum semenii mei se conduc în viață, atât după legile impuse, cât și după cele proprii. Eu mă simt ca un pion pe o tablă de șah. Încă nu sunt apt să urmez, de unul singur intinerarul coplicat al vieții, dar sunt mulțumit de ceea ce-mi oferă, momentan viața.
Am o familie, grozavă și toți cei patru membrii, formăm o echipă bună. Tata muncește mult este om de afaceri, are rezultate și suntem mulțumiți cu toții, pentru că datorită lui avem de toate. Este onest,serios, prietenos, ambițios, este pâina caldă, are toate calitățiile. Mi-ar plăcea să fiu ca el, dar de fapt nu pot fi. Sunt o altă entitate, alte gânduri, ambiții, preocupări. Mi-ar plăcea să fiu om de afaceri, încă nu sunt hotărât, nu sunt suficient motivat, dar nu se știe, poate voi fi profesor, poate scriitor, poate...
Sunt zile când am o imaginație foarte bogată dar nu totdeauna dau frâu inspirației, alteori foarte izolat și lipsit de concentrație. Mi-ar place să am mai mult timp să citesc, să mă instruiesc, să fiu un erudit. Încerc destul de timid, să fac acest lucru în detrimentul, altor preocupări. Dacă fratele meu practică, diverse sporturi, eu nu am suficientă forță și nici poftă să practic sporturi ,,tari''. Încerc cu totul alte lucruri:plimbările în natură, excursiile în munți sau la cabana noastră, clipe de singurătate.
Viața este foarte frumoasă și încerc să o trăiesc din plin, în stilul meu, pentru că nu-mi place să mi-se impună, anumite lucruri. În clipele mele libere, îmi place să meditez, să compun poezii,să filmez, să navighez pe internet și reușesc să mă destind, să acumulez suficientă energie pentru ceea ce urmează.Îmi place mult să comunic cu mama care știe să mă asculte, are mai mult timp să mă ,,dădăcească''-cică mă înțelege- și face tot posibilul ca să mă mulțumească.
De fapt eu sunt ,,un timid'' și doresc să depășesc acest lucru să-l maschez, chiar, dar nu reușesc întotdeauna și atunci lucrurile ies ,,pe dos'' cum s-ar spune. Sunt timid dar optimist. Caut compania colegilor, nu am mulți prieteni, dar încerc să mă adaptez, situației grupurilor cărora mă alătur.
Colegii mei au început să mă cunoască mai bine, așa că dacă la început m-au ,,tachinat'' în diferite moduri, acum mă tratează ca pe egalul lor. Deasemenea mi-am facut prieteni din alte părți ale României,cât și din alte țări. Nu sunt chiar sigur, dar cred că am tresăturile unui întrovertit. Leg greu prieteni îmi ascund gândurile și comunic uneori numai în anumite limite. Nu agreez, persoanele care mă irită și acest lucru este de multe ori, în detrimentul meu. Gălăgia excesivă mă supără, mă distrage de la preocupăriile mele și atunci prefer, să mă retrag în cochilia mea.
Uneori mă simt deosebit față de ceilalți pentru că nu-mi place să bravez, să frecventez diverse cluburi, discoteci, pub-uri, nu fumez, nu-mi place să consum alcool. Uneori mă alătur grupului dacă trebuie să chiulim de la anumite ore, mă duc cu clasa la spectacole, la diverse activități, excursii, fac parte din echipa de teatru în limba franceză și am vizitat multe țări străine, am văzut locuri minunate și am contactat oameni noi.
Sunt un ,,visător'' și de aceea îmi place să-mi citesc gândurile. Le pun pe hârtie apoi le recitesc, le prelucrez, apoi până consider că am atins esența le reaștern pe pagină și rămân acolo. Vor fi scoase la iveala cândva?
E o întrebare retorică, nu se știe, poate cu timpul...Poate atunci când voi avea curajul să scot la lumină și micile mele încercări de poezie, puerile la început, mai profunde și de esență acum și cu timpul cine știe vor fi mai valoroase și pentru urmași. Am încercat să pătrund măcar întrun domeniu apropiat mie, literatura.Creațiile sunt încă timide, poezii, eseuri, câteva povestiri, întâmplări, Sf-uri, participări la concursuri locale, județene etc. Am multe planuri pentru viitor și sper că măcar o parte sau în cea mai mare parte le voi atinge dar deocamdată multe obstacole trebuie depășite și incă se vor mai ivi și altele.
Deocamdată sunt motivat, sunt mulțumit și apreciat de familie, de prieteni și chiar de profesorii de la școală. Aștept vacanța mare când voi avea mai mult timp liber, un timp numai al meu, pe care-l voi folosi așa cum imi va plăcea mie. Sunt printre puținii norocoși care sunt motivați în viață.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!