poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6188 .



Femeia... din punctul meu de vedere
eseu [ ]
Meditatii si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2010-01-14  |     | 



Îmi place să studiez psihologia femeii, ipostazele ei în comparație cu bărbatul, tipologia femeii, să o introduc într-o matrice a stărilor feminine, punând în evidență atât calitățile, cât și defectele.Matricea formată din elementele fericirii cuprinde atât bărbatul, cât și femeia, într-o luptă de dominare care poate afecta armonia cuplului.Femeia este un fetiș pentru bărbatul care vede în ea o estetică a frumuseții.Descifrarea unei femei o fac cu cheia poetică a cunoașterii sensibilității și profunzimii feminine.Pentru îndrăgostit, femeia are dimensiunea integrală a lumii, ea este axa în jurul căreia se rotesc fanteziile și dorințele bărbatului.
Orice femeie are un loc special în sufletul oricărui bărbat, uneori ele au capriciul de a îngenunchia bărbații.Femeii merită să i se închine toate imnurile, căci în spatele unei femei deștepte se ascunde un bărbat puternic.Eternă enigmă, sublimă minune, miracol și extaz pentru bărbatul ce o adoră, femeia modelează bărbatul cu materia frumuseții și a atracției carnale.
Ideea de femeie, de simbolurile ei, de estetica formelor feminine, este axa verticală a existenței mele, în jurul căreia mă rotesc cu materia poeziei, a gândurilor și a iubirii.Legea iubirii este legea inimii și a sentimentelor, care contrazice legea rațiunii, iar axiomele ei sunt pasiunea și atracția sexuală.
Jocul iubirii se desfășoară în jurul axei erotismului, căci ea își extinde puterea feminității asupra bărbatului, creează din nuri un totem senzual, un fetiș voluptuos, la care bărbatul se închină, atunci când masculinitatea din el nu răbufnește.
Femeia iubită își clonează în închipuirea bărbatului frumusețea, dar clona ei nu este reală, chiar dacă perfectă, ea este construită pe artificial.
Iubirea își are oscilațiile ei în bărbat, cât și în femeie, iar raportul de dominare dintre bărbat și femeie descrie proporția iubirii și dimensiunea pasiunii.
Incertitudinile iubirii oscilează între vis real și minciună, între îndoială și parfum carnal, între un paradis creat de fanteziile a doi îndrăgostiți și un iad în care ard continuu decepțiile și deziluziile.
Prin iubire ne-am tatuat de suflet femeia iubită, unul dintre eurile noastre importante le-am dăruit partenerei, o categorie distinctă de gânduri personale le-am dat ireversibil iubitei și prin zbuciumul lăuntric pulsează erotismul, se zbate patima, iar deschiderea asupra realității și vieții este obturată de imaginea idealizată a femeii de care ne-am îndrăgostit.
Prin iubirea dintre un bărbat și o femeie cercul prietenilor, cercul social și cercul existențial se fisurează în punctul ce concentrează în el însuși energia imensă a eroticului, a patimii și a voluptății.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!