poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3426 .



Timpul un fluviu din care pescuiesc eu!
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [veronicagutan ]

2011-06-29  |     | 



Timpul este un fluviu imens,care duce cu el evenimentele din universul nostru.Timpul are o singură direcție înainte,înapoi el nu se mai întoarce niciodată.
Pentru noi,oamenii de pe pămînt,timpul e un măsurariu al existenției noastre.Unii oameni cred că în viața lor exstă numai două mari date,data cînd sa-u născut și data de moarte.
Eu cred că societatea de astăzi nu știe a prețui timpul,care este atît de grăbit în alergarea sa.Dar ce înseamnă a prețui timpul?Multora le este străină această întrebare. Mulți dinnoi nu conștiențizează că trăiesc o viață de animal,lenevind toată ziua,dormind și făcînd alte treburi fără valoare în timp.Omul de azi uită să trăiească frumos,să creieze acest frumos ca viata să fie interesantă.Cît trăiește, omul trebuie să facă bine atît pentru el cît și pentru societatea lui.Fiecare din noi trebuie să prețuiască orice clipă a vieții atît de scurtă,să trăiească clipele frumos,pentrucă orice faptă rea,pe care ai facut-o cîndva,nu mai poate fi anulată sau modoficată.Timpul nu s emai întoarce înapoi, nu poti să experimentezi aceleași evenimente de două ori,fiecare clipă a timpului este umplută cu evenimentul pe care îl faci tu!Regretele nu pot schimba nimica,de aceea noi,muritorii,trebuie să avem grijă cu ce umplem clipele timpului.
Eu,o ființă care pescuiesc din acest fluviu,mereu mi-am dorit de la viată tot ce-i mai frumos dar pentru aceasta, eu muncesc sistematic și voi continua această muncă pe parcursul întregi mele vieți,pentrucă vreau să-mi trăiesc viața în numele frumosului.Nu vreau ca oameni să țina minte numai data mea de națstere ,dar îmi doresc ca pe parcursul vieți mele să culeg succese, ca postioritatea să mă țină minte și numele meu să fie valabil în timp.Copiii,nepoții,strănepoții să aibă un bun exepmlu de urmat.Nu-mi doresc să trăiesc 100 de ani,nu-mi doresc să fiu cea mai bogată femeie din lume,vreau ca timpul pe care mi la dat Dumnezeu să-l trăiesc frumos și cu folos,alături de o familie ce ma iubește,și alături de niște prieteni credinciosi.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!