poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2636 .



Erou bun, erou mort
eseu [ ]
Mi-e rușine-2

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-12-10  |     | 



Pe numele lor s-au clădit averi. Pe numele lor s-au îmbogățit cei lași, estropiații, cei nevrednici.
Pe numele lor s-au clădit cariere politice. Numele lor a fost atât de pîngărit din 1990 încoace în cerul negru al gurii majorității politicienilor încât practic, nu mai există. De la stânga la dreapta, cu mici excepții, toți i-au ridicat în slăvi, toți i-au călcat în picioare.
Cei rămași în viață i-au înșelat și le-au mânjit numele.
Atât stânga cât și dreapta- în perioada 1996-2000 i-au expropiat pentru interesele lor murdare. Atât stânga cât și dreapta au fluturat ciolanul. Spații comerciale, scutiri de taxe, eventual teren la țară.Morții cu morții, vii cu viile. Toate lichelele și toți profitorii au cerut și obținut certificat de revoluționar ca să profite de avantajele date.
Eroii adevărați au murit în tăcere. Și la fel de rapid cum au murit au fost și uitați. Eroii adevărați, eroii buni sunt eroii morți. Ei nu cer nimic. Ei nu au pretenția la nimic.
Sunt curios dacă, în afară de familiile victimelor se întreabă cineva: A meritat să moară atâția oameni nevinovați ca să îl avem pe Iliescu, pe Constantinescu și apoi , din nou, pe Iliescu reloaded și în sfârșit pe Băsescu ? A meritat să avem o Revoluție pentru un parlament plin de vaci sfinte ? A meritat "democrația originală" măcar o singură viață ?
Ne-au luat bucuria. Bucuriile simple și adevărate. Au înlocuit-o cu Imnul Național pe muzică de manea.Au înlocuit-o cu această țară cu miros și gust de manele.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!