poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2797 .



Limbajul
eseu [ ]
sau dualitatea prost inteleasa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Petre_Andrei ]

2005-12-19  |     | 



In ziua de astazi se pune foarte mult accent pe limbaj. Oamenii, ca de obicei, aleg extremele, nu stiu sa urmeze calea de mijloc. Astfel apar doua categorii: cei care vorbesc folosind un limbaj rudimentar si cei care vorbesc folosind un limbaj desprins parca din dictionare… Acestea sunt cele doua categorii care predomina, pentru ca foarte putini oameni au inteles ca cea mai buna solutie in acest caz este imbinarea!
Se vorbeste atat de des despre “limbaj suburban”! Iar cei care ii critica pe oamenii care il folosesc au dreptate, dar pana la un punct! Se pare ca ei uita adesea ca nu conteaza numai cum vorbesti, conteaza si ideile pe care le prezinti! Fondul este de fiecare data mai important decat forma. Astfel, poti descoperii idei mai bine exprimate printr-o injuratura decat printr-un dictionar intreg. De aceea ar trebui intai sa analizam fondul si abia mai apoi sa ne oprim asupra formei. Desigur, daca avem doua idei asemanatoare o vom alege pe cea care se prezinta intr-o forma mai buna, dar, analiza noastra trebuie sa plece de la fond, in nici un caz de la forma! Intai analizam ideea in sine si abia mai apoi ne aplecam asupra limbajului prin care ea a fost exprimata! Nu trebuie sa cadem in extreme… Limbajul pe care il folosim trebuie sa fie limbajul care ne convine cel mai mult, limbajul care ne avantajeaza pe noi. Intr-o disputa, nu te sfii sa speculezi toate bresele pe care ti le ofera limbajul, al tau sau al adversarului!
Limbajul este foarte important, dar uneori trebuie sa invatam sa cautam sub “perdeaua” de cuvinte vulgare sau banale si sa gasim ideile care se ascund acolo. Repet, de multe ori ii oferi unui om numeroase argumente si totusi nu reusesti sa il trezesti decat prin intermediul unei injurii! Asta este arta conversatiei… Trebuie sa stii cand este momentul sa folosesti elementul “exceptional”! Daca limbajul tau este elevat, poti folosi ca element “exceptional” un cuvant vulgar, pentru a reusii sa atragi atentia asupra unui anumit subiect… Insa, nu uita, forta “exceptionala” este folosita doar in cazul atacului final! Astfel, cu forta “normala” anagajezi “lupta” in timp ce forta “exceptionala” o folosesti pentru a obtine o stralucitoare victorie! Aceasta este calea fireasca, acesta este Tao!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!