poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3123 .



Eul și lumea redescoperite în maxime
eseu [ ]
Aforisme si maxime Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2008-05-01  |     | 



1.Native resurse cresc în evolutive cunoștințe revelate prin taina rugăminții.

2.Tardive remușcări atacă deznodământul unui demers ale cărui efecte stârnesc repulsiile unei conștiințe stigmatizate de dogme și canoane.

3.Ideile religioase sunt atacate de îndoielile, care, străbătute de la un capăt la altul de durerea ce le neagă afirmând contrariul, au dat sfinților aureola ascezei.

4.Corozive teze soteriologice sapă în om canioanele jertfelor absurde care atacă ideea mântuirii prin doctrina anihilării totale ; neantul care devii nu poate fi mântuit, căci mântuirea este transfigurarea vieții prin catharsis moral, fizic și spiritual, deci acționează asupra unui fiind impur, modelându-l, cu scopul final atins prin puritate.

5.O paradă a defectelor, ca o ploaie de senzații negative care cad în noi șfichiuind corpul a cărui traiectorie în viață este înspre negativitate, tangențială la cercul aparențelor care ne învârt în gol, cu centrul - un axon de neputință evadat din carcera minții care închide avortonii gândurilor.

6.O monadă indezirabilă se plimbă dezbrăcată de sensuri în noi, se încarcă cu erori, respingând calitățile, pe care le distribuie pe piața minților obtuze la prețul negociabil al unei minciuni vopsite într-un zâmbet.

7.O pleiadă de adevăruri urcă esențele- spirit într-un cer pictat de rațiunile puternice printr-o mișcare a materiei care generează armonii ale ființei proiectate-n infinit.

8.Valorile sunt geneze ale adevărurilor, după cum calitățile sunt adevăruri ale structurii ontologice, modelate de purgatoriul obiectiv, cu intelectul judecător și eul judecat.

9.Eul radial redescoperit în maxime cu sensuri gestante regândește materia în funcție de egoismul care dorește ce nu are și invidiază ce nu poate avea, este artistul care pictează personalitatea și generează personalități care formează artistul.

10.Lumea redescoperită radial în maxime se scrie cu idiomuri de euri cu caracterele gândirii cioplind un ideal ateu ; grea de lesturile negative lehuze ce-o ancorează într-un real fad, naște avortoni de crezuri inverse.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!