poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3920 .



Viața între “nu” și “da”
eseu [ ]
Aforisme si maxime Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2008-07-20  |     | 



1.Să escaladez într-o veșnicie piramida infinită a necuvintelor arse în laboratorul intelectului și să ajung în punctul final la începutul vieții.

2.Realul logodit cu vise puzderie este ucis de privirea întoarsă înspre interstiții de materie, încarcată cu fotoni de soluții iraționale care dizolvă gânduri solubile.

3.Închis în nimbul tainelor, nimbul sensibilității în femei le învăluie în aureola trădărilor a cărei strălucire ascunde întunericul cu umbre de fiori lubrici și atracții carnale sub o piele catifelată, ochi ingenui și zâmbet ca un vis inofensiv.

4.Poet închis în aurore boreale, cu sinele liric zidit într-o celulă de neînțelegeri între semeni, eu frigul arctic prin vers spre oameni l-am trimis.

5.Un dor imens cât un spațiu dilatat de neputințe îmi zboară din plaiul lăuntric creat de neființe spre arealul dorințelor care cresc din suferințele așteptării la marginea finitului a realizării lor.

6.Tara ascunsă creează o perenitate ermetică negativă, se infiltrează în timp în esența ființării tale, modelând-o negativ și atrăgând alte vicii.

7.Þara pictând aspirații în clarobscur și fiind pictată de oameni prin ceea ce sunt și ceea ce fac, se circumscrie tabloului pictat cu ființele trăind între granițele sale.

8.Istoria este un trecut obiectiv, viața succesiune de clipe “acum” este un prezent subiectiv, iar viitorul este o proiecție aleatoare a istoriei însușirilor noastre într-un timp neatins încă, optimist-subiectiv.

9.Deșeurile emoționale lasă răni cicatrizate prin armonia afectelor viitoare.

10.”Nu” – negare doar a dogmelor și ipostazelor materiei și a lucrurilor - , reprezintă atitudinea de blam dată tiraniei “da” – urilor care sunt o platitudine neevolutivă a existenței.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!