poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3430 .



Om contra om
eseu [ ]
Aforisme si meditatii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2008-10-24  |     | 



1.Fiecare dintre noi este un războinic care luptă cu sine și apoi cu ceilalți.Important este rezultatul acestei lupte : unii sunt învinși și își poartă eșecul ca un nimb negativ, își duc existența într-o umilință continuă, dar se pot obișnui cu înfrângerea în meciul vieții, fiind rezerve permanente, neadaptați însă joacă partide periculoase cu moartea.Ceilalți, învingătorii, își poartă victoria ca un principiu de invincibilitate, cu orgoliul celor puternici care-și depășește arealul firii, ca o armă infailibilă care distruge avortonii, depresivii, neadaptații, ipohondrii și cei căzuți ireversibil din vârf, de unde puteau contempla panorama vieții și a morții.

2.Snobul, cel care spune tot timpul “da” modei și mersului societății, spune tot timpul “nu” originalității și autenticității.

3.Când marea lege a lumii intră în contradicție, conflict cu imanenta lege a fiecăruia, atunci particularul, lăuntricul, dă un vot de blam generalului printr-o atitudine de eliberare din coercițiul societății.

4.Emoțiile pozitive aureolează cu deplinătate câmpul de trăiri care înfășoară corpul material într-o iridescență de sentimente.

5.Emoțiile negative descătușează instincte troglodite și inversează plenitudinea într-o euforie neagră a principiilor gregare.

6.Visătorii, melancolicii dau puterii gândurilor un sens abstract ; ei se refugiază în nonexistență, unde se regăsesc pe ei înșiși, solitari și unde își creează o societate fictivă compusă din entități egale, omonime, evoluând din gândire (clone ale aceleiași gândiri).

7.Să pregătim prin ziua de azi ziua de mâine.Numai astfel ne vom controla și organiza viața.O viață negândită este ca un copil avortat.

8.Norocul e o insultă pentru cel care nu-l are și un compliment pentru cel care-l are.Poți să fii ghinionist o viață întreagă, însă nu poți insulta viața dacă ești norocos : când te naști (o familie înzestrată), când te căsătorești (o femeie frumoasă și devotată), în plan profesional (o meserie bine remunerată).

9.Femeia e alunecoasă ca un șarpe, mincinoasă ca un vis frumos, atrăgătoare ca o utopie și are un caracter maleabil care-i permite suprimarea suferinței ca un contorsionist.

10.Femeia e antiteza bărbatului prin ceea ce gândește, ceea ce face și prin felul cum iubește.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!