poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2787 .



Noi îl iubim pe Bănel- ba ne și jucăm cu el
eseu [ ]
România noastră-1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-11-06  |     | 



Coordonez un proiect internațional. La acest proiect participă și un institut român de cercetare, situat undeva mai încolo de Piața Sudului. Toți străinii își dau actele la timp și fără probleme, institutul nostru nu. Directorul trebuie să mai citească, să mai vadă...ce-i iese lui din toată povestea asta ? Institutul e falit și fără astfel de contracte ar trebui să-și trimită oamenii acasă. Nu contează. Nu ne luăm banii pentru că institutul nu vrea să semneze- directorul a citit în horoscopul personal să nu semneze luni nici un act. Marți se gândește să refacă radical devizul- și așa mai departe.
Steaua și-a pregătit meciul cu Realul. O bună perioadă de timp admiratorii Stelei au sperat în minuni- dacă nu o victorie măcar un egal. A venit apoi Bănel...
Am un tânăr coleg. Vrea bani mulți- cel puțin cât am și eu dacă nu mai mulți. Motivul- e tânăr și are nevoi. La câteva lucrări s-a aruncat la bani- iar apoi când a fost să facă treabă era teribil de stresat. Tânărul meu coleg e ceea ce se numește un looser de ultimă speță- nu vrea să înțeleagă când trebuie să acționeze și ratează mereu. După aceea plânge. Se dă cu capul de pereți și spune "Sunt un nenorocit, sunt un nimeni...".
Avem un stil extraordinar de a ne da cu stângul în dreptul. Nu cred că ne întrece nimeni- pe nici o linie. Cercetare, sport, politică- vi-l amintiți pe Varujan ?
De ce suntem așa ? Numai Dumnezeu știe. Nu suntem în stare să înțelegem prioritățile, acționăm aiurea- iar după aceea plângem. Și se mai găsesc fraieri să ne și compătimească.
Bănel este simptomatic în acest caz. Ce știe Bănel ? Să dea cu piciorul în minge mai bine decât mine care am 2 picioare stângi. Pentru asta Bănel ia câteva zeci de mii de Euro pe lună. El nu-și pune nici o clipă problema că poate nu-i merită- el trebuie să primească. Am văzut ciudați care deplângeau câștigurile jucătorilor noștri. Sunt mari, mult prea mari pentru performanța prestată. Chiar dacă ar fi câștigat un milion pe lună Bănel tot și-ar fi trimis mingea în propria poartă- era scris în codul său genetic, de etnie de-abia eliberată. Să-l căinăm pe Bănel- parcă ar fi personajul din Două Loturi de Caragiale. La el, viceversa poarta.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!