poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3120 .



Referendumuționoceluceluț
eseu [ ]
Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2007-02-20  |     | 



Mi-am zis și eu că nu merit să mor ca prostul, pentru că nu sunt fudul... de tot. Mi se mai urcă și mie la cap, mă mai dau și eu mare și tare, dar o fac prin curtea mea, pentru că mă tem tare să mă fac de râs - așa m-au învățat ai mei!

Precum orice bun și breaz cetățean, supunându-mă bunului simț și, mai apoi, prevederilor constituționale (Art. 36 și Art. 57), m-am dus să-mi "pun" opțiunile când a fost cazul: de câteva ori, chiar și când fu vorba de referendumuri. Am zis "DA" și când fu făcută Constituția asta Iorgovană și când i se făcură implanturile mamare - vedeți, americanii au o Constituție cu talia mică, dar i-au adăugat amendamente pe la șolduri, căci așa le place lor să fie ea. Acum, eu consider că a noastră e mare și proastă, dar e treaba mea personală - încă mai am adnotările din timpul dezbaterilor Constituantei, dar nu vreau să mă mai implic - între timp "Părintele Constituției" a mai îmbătrânit, a suferit mai multe decepții "din dragoste", dă multe interviuri televizate la ore mici din noapte, e.t.c., ș.a.m.d..
Pe de altă parte, domnia sa își poate regla liniștit viața sentimentală, de vreme ce drepturile parentale i-au fost transferate Curții Constituționale și Președintelui (Art. 142 și Art. 80), Parlamentul, al cărui membru "mai este", având alte treburi, altele decât aflatul în treabă.
De exemplu, Parlamentul trebuie să-i spună Curții că vrea să-l "suspende" pe Președinte din funcție și că ar dori să cunoască opinia Înaltei Curți. După ce află asta, Onoratul Parlament o aduce la cunoștință potențialului suspendat, astfel încât acesta să vină să dea o cursă de despuțire cu privire la faptele ce i se impută - vezi Art. 95, cu toate alineatele lui!
După ce Onoratul Parlament inhalează și se satură de putoarea emanată de umblătureala prezidențialului prin onoratul de el, se dedă la vot. Adică, după ce degustă, se pronunță dacă i-a plăcut, iar dacă i-a plăcut cheamă poporul să se exprime prin referendum: Poporule dragă, îți place, sau nu?; răspunde prin "da", sau prin "nu" dacă putem să-l "demitem" pe "suspendat".
Doamna Curte - cf. Art 142 -, fiind garantul suprem, iară trebuie să se pronunțe și să fie de acord dacă poporul e capabil să fie convocat pentru un referendum privind un astfel de căcat - scuzați-mi expresia!
Omenește vorbind, Părintele Constituției este scuzabil pentru orice putoare emanată constituțional. De exemplu, nu se știe cam cum se stabilește "majoritatea decizională", în astfel de situații. În altă ordine de idei, fiind și domnia sa om, fiind bulversat de decizia univocă a unei tinere amante de a-l părăsi și-a cam băgat picioarele în modul corect gramatical de exprimare în: "ARTICOLUL 106 - Funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, "a al Guvernului revocării" (punerea între paranteze îmi aparține!), a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum și în alte cazuri prevăzute de lege", dar și în altele - vă las bucuria să le depistați, pe astea altele, că pentru alea ce țin de "logica juridică", nu știu zău, dacă nu ar fi cazul să-l chemăm în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție... pentru impostură.
Ei, acestea fiind armele și bagajele, să trecem, poporule dragă, la REFERENDUMUÞ, sau REFERENDUMEL, sau REFERENDUMIÞULIC, sau la orice, că sunt deschis propunerilor de îmbunătățiri, dacă sunt decente!
Să murim ca prostu', de grija altuia, ori să ne fudulim că n-am foști duși cu... vorba?
Da, sau BA!

Notă
- ofer consultanță, în probleme constituționale, oricui, la orice oră... zi și noapte;
- consider al.(2) Art. 36, al prezentei Constituții a României, valid: "Nu au drept de vot debilii sau alienații mintal, puși (aici eu aș fi scris "pușii", ori: "cei puși..." - nota mea!) sub interdicție, și nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la (acest "la" e LALA!, e ca: "acoperișul de la casă", sau ca: "bărbatul de la femeia asta") pierderea drepturilor electorale" (expresia poate fi corectată, gramatical, din mers!);
- tot așa, consider a fi valid și Art. 57: "Cetățenii români, cetățenii străini și apatrizii trebuie să-și exercite drepturile și libertățile constituționale cu bună-credință, fără să încalce drepturile și libertățile celorlalți"; dar spun că ar fi valid, după trezirea din beție și o cură obligatorie de dezintoxicare.

Vă mulțumesc, îndelung, pentru atenție!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!