poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6812 .



Agonia Press: Două vești rele și una foarte bună
eseu [ ]
pregătim o revistă tipărită

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2003-10-22  |     | 



Ar trebui să întreb: Cu care vreți să încep? - dar nu mai e timp de întrebări, țara arde!
Am lipsit de la vot azi. Eu și încă jumătate de țară. După părerea mea, mai mult de jumătate de țară, dar părerea mea contează puțin.
Am lipsit și am tăcut azi, fiindcă numai așa puteam să mă fac auzit. Un paradox românesc autentic. Așa că am plătit pentru asta: constituția a fost votată de oameni care habar n-aveau cu ce sunt de acord.
Eu am citit constituția și am decis să nu votez. "Ceilalți" nu au citit-o și au votat-o. Cine a greșit ?
Asta era prima veste proastă: dacă nu se întâmplă vreo minune, vom avea o constituție care nu e dorită de 46% din români (cei care nu au votat) și care nu e cunoscută de alți 46% (din cei care au votat). Restul de 8% sunt excepțiile, parlamentarii și subalternii lor. Asta e!

A doua veste proastă: ArtJazzCafe sunt țepari. Așa că la întâlnirea de astăzi nu am avut sunetul promis și garantat de club. Fără să fim anunțați, fără să bănuim ceva, am fost păcăliți de niște oameni pe care îi consideram oameni. Fiecare pentru el! Așa că am împărțit premiile, am anunțat păcăleala în termeni cât mai prietenoși și am stat de vorbă între noi, la un fum și-un pahar.
Chiar dacă vina e în întregime a clubului (și o spun răspicat și fără rețineri), eu îmi cer totuși scuze celor ce au venit pentru o seară de atelier. Cu puțin noroc, săptămâna viitoare vom reîncepe într-un loc mult mai prietenos și mai primitor, și cu o susținere mult mai bună. Stați pe recepție.

Și vine a treia veste, cea foarte bună.
Cineva, și încă nu pot spune cine, s-a oferit să tipărească în condiții foarte bune un ziar literar. Un ziar literar "al nostru".
După prima discuție am rămas cu următoarele idei concrete:
  • ziar/revistă lunară sau bilunară
  • 6/8 pagini dimensiune A4 cu coperți exterioare color
  • tiraj suficient pentru toți cititorii
  • control complet asupra layout-ului și conținutului

    Pasul următor este un colectiv de redacție care va lucra în echipa virtuală care va pune cap la cap acest proiect. Așadar: avem nevoie de voluntari!
    Toți cei care doresc și se simt în stare să participe la acest proiect sunt invitați să trimită un email la adresa [email protected] în care să descrie cât mai concret experiența pe care o au deja pentru poziția pe care vor să se înscrie și motivele pentru această dorință de participare.

    Pozițiile pe care trebuie să le acoperim sunt:
  • redactor șef (concept, conținut, coordonare)
  • redactori (concepere, colectare materiale, traduceri)
  • grafician și designer (layout, prelucrare grafică)
  • tehnoredactori (prelucrare și inserare informație)
  • corectori(control final)
    Cei care vor participa la acest proiect trebuie să aibă acces la un mijloc de instant-messaging pentru comunicare. Ideeal este yahoo messenger, așa că vă rog să specificați în email și id-ul vostru de YM.

    Cei care doresc să participe trebuie să fie conștienți că, deși este vorba de un proiect bazat pe voluntariat care nu va consuma foarte mult timp din rezervele fiecăruia, cerințele și relațiile în cadrul echipei se vor baza pe profesonialism, dedicare și consecvență.
    Dacă nu sunteți siguri că vă permiteți, în primul rând ca timp, să participați la această inițiativă, este preferabil pentru întreaga echipă să nu vă înscrieți.

    Întregul proiect se va desfășura virtual, prin comunicare directă, atât personală cât și de grup. Concretizarea acestui efort trebuie să fie o fițuică literară de calitate, o realizare tipărită de care să fim mândri și care să ne prezinte și să ne reprezinte.

    Nu ezitați să folosiți adresa [email protected] pentru orice sugestii, idei, ponturi și propuneri.

    Voi reveni cu amănunte pe măsură ce fiecare subiect va prinde mai mult contur.

    Vă mulțumesc pentru participare și vă aștept.

  • .  | index










     
    poezii poezii poezii poezii poezii poezii
    poezii
    poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
    poezii
    poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

    Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
    Copyright 1999-2003. Agonia.Net

    E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

    Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!