poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5785 .



Explicație
eseu [ ]
membrii poezie.ro

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [benea ]

2004-03-05  |     | 



Către toți membrii poezie.ro
articol [ Polemica ]
Scrisoare pentru Elia si nu doar
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de daniela benea [benea]
2004-03-04 |


Imi pare rău că acolo unde scrie biografie e spatiu gol la toată lumea asta. Ca și cum am fi construiți doar din litere și cuvinte. Problema e alta Elia. Noi sântem facuți din data noastra de nastere și din locul nasterii, din rezidența actuala și pe deasupra imbrăcăm toate experientele din care transpiră abundent poezii si alte chestii de-astea care ne fac să ne imaginam ca și noi sântem oameni chiar dacă nu știm să scoatem bani din pietre precum alți frati mai putin poeți.
In țara in care-mi duc zilele in ultima vreme Elia este nume de băiat dar eu sânt convinsă că tu ești fată, a fost deajuns sa-ți citesc câteva “transpirații literare”. Dar mi-ar fi placut enorm sa-ți vad fotografia si să mai știu și altele despre tine. O fi curiozitate femeiască? Ce zici Elia?

= sa ridice mana fiecare

e un "text catre toti membrii poezie.ro" pe care nu am reusit sa il inteleg.
Daniela, poate revii cu niste detalii care sa faca acest text incadrat la articole polemica sa nu mai para pur si simplu un text personal ratacit printre articole.
Radu Herinean [04.Mar.04 21:10]





N-ar fi prea mult de explicat. Mă intrebam dacă nevoia de-a cunoaște omul care scrie poezii (scrie in general, pardon)e o necesitate absoluta sau o curiozitate rușinoasă. Oricât aș vrea să fac abstracție de anumite date personale, mi-e greu să mă adresez cuiva dacă nu-i știu măcar vârsta. O fotografie poate exprima mult, să zicem un 60% din personalitatea fiecaruia. Cum s-ar zice, prima impresie. Uneori ti-o schimbi pe parcurs, alteori o mai imbogatesti doar.
Când eram mică ,vorbeam ore intregi cu păpușile. Nu mai știu cum făceam,dar acum iți spun doar că nu mai sânt in stare de-o asemenea performanță. E o degradare imaginativă. Recunosc , dar ce să-i faci?
Voiam doar să știu părerea oamenilor de pe site-ul ăsta. Din dorința de mai bine.
Si dacă tot m-am trezit vorbind neântrebată, aș mai avea o mică mărturisire de făcut: in general lansez o poezie ca pe-o piatră in baltă și aștept să facă pleosc. De cele mai multe ori nu face, ca și cum aș fi aruncat-o pe-o movilă de vată. Dar de alte ori se intimplă câte-un “pleosc” de-ăsta după două, trei sau alte săptămâni. Logic ,eu nu mai sânt pe baltă in clipa aia, sint acasă, mestec in mămăligă… Intâmplător dau peste urma “pleosc-ului” ca un detectiv particular iesit la pensie. Nu-i de loc același lucru , te asigur.
Cu alte cuvinte, nu-mi trebuie laude la poeziile mele, vreau doar sa discut despre ele , pro si contra, cum ar fi. Imi face mare plăcere să ma bălăcesc in chestiile astea mai intelectuale , vorba unui prieten. Dar nu prea am ocazia pentru că nu –mi arată nimeni cu degetul că la poezia nr. 17(de ex.) m-a căutat un prieten sa-și dea cu părerea lui mult așteptată
Domnule Radu Herinean, mi-am propus sa fiu cât mai limpede posibil. Dacă n-am reușit, răbdare, mai incercăm.
Aștept citeva pleosc-uri recente.
MULTUMESC.





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!