poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1638 .



Nu vi se pare că trăim într-un gunoi ?
eseu [ ]
Ieșiți afară!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-04-03  |     | 



Am uneori senzația, în mod distinct, că în spatele întregului haos numit România se ascund forțe mult mai sinistre și mult mai întunecate decât le bănuim. Lucrurile sunt prea neclare și prea confuze iar figurile „de fațadă” sunt mult prea șterse pentru a fi actorii principali. „Liberalizarea” vieții în multe domenii a însemnat de fapt o brambureală totală din care nu mai înțelege nimeni nimic. Bunăoară, scandalul Bivolaru Grig. După multe zile de lupte crâncene la televizor între mascații înarmați până în dinți și Misse goale sau aproape goale, după ce imaginea berbecului spărgând uși era așa de obsesivă că ajunsesem să o și visez, iată că guru este prins, deghizat în femeie, încercând să treacă în Ungaria. Sau nu a fost prins deghizat în femeie, și nu încerca să treacă din Ungaria ci să meargă la plimbare. Sau Dumnezeu știe ce. Odată prins, era și de așteptat ca judecătorii noștri, oameni cu atâta liberalism la cap că te fac să regreți tribunalele populare îi vor da drumul. De ce ? Ce rost a avut toată această mascaradă ? Cine a ieșit păcălit din toate aceste clinci-uri ? Evident că încrederea populației în actualul sistem, care o fi acela.
Apoi, în ziarele de azi , o serie de unități economice neproductive, pe care sperăm că o să vină Domnul Investitor salvator- eventual și cu niște muncitori pentru că ai noștrii sunt putrezi de lene- sunt iertate de o groază de datorii. Noi suntem fraierii care plătim guvernului taxe și impozite- suntem cei amenințați de Fisc pentru că nu am depus la data pe care o doresc ei declarația de impozite sau pentru că ne-am cumpărat un CD pirat. În același timp există privilegiații, există cealaltă Românie, care, pentru a nu ieși în stradă sau pentru a nu crea „probleme sociale” papă acești bani într-un mod nerușinat. Și nu, nu vreau să fiu solidar cu putorile de la Reșița sau de la Brașov. Vreau să-i văd la coadă la supa săracilor, începând cu directorii lor și terminând cu acei muncitori care fac denumirea de muncitor de rușine. Dar Constituția țării nu e respectată. Pentru că în Constituție există un articol- sau ar trebui să existe- care spune că „toți cetățenii României sunt egali în drepturi”. Dar eu, pălmașul care-și plătește datoriile, care-și ia n slujbe să aibă o viață mai bună sunt un gunoi. Iar el, liderul sindical e Dumnezeu.
Dar cine e în spatele acestui lider sindical ? Și în spatele Președintelui Consiliului Județean, care în loc să antreneze jandarmii la bătut muncitori- cum ar fi normal- așteaptă să i se spargă geamurile la Prefectură ? Și în spatele lui Grig Bivolaru ? Și al fratelui său, care a furat cu zece mâini ? Domnilor complotiști, vă rugăm ieșiți afară. Pentru că până la generalul salvator, pe calul său alb, care să readucă ordinea, clipele sunt numărate. Și tare mi-e teamă că vom plânge după comuniști.
Nu vi se pare că trăim într-un gunoi ?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!