poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2305 .



Cerșetorii Europei
eseu [ ]
O țară ca un wc stricat-2

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-09-30  |     | 




Nu este nevoie de dușmani pentru a distruge Þara Românească. Ne avem noi pe noi. Și putem să facem acest lucru mai bine decât orice alt dușman.
Avem o plăcere fatidică să ne bălăcim în mâl. Ne face plăcere să ne cufundăm până la gât în noroiul gros și gras al neputințelor și indolenței noastre. Ne face bine să fim în cocină, să fim porci. Porci de când ieșim din casă și scuipăm energic pe jos, pentru că , nu-i așa, o zi frumoasă trebuie întâmpinată cu un scuipat. Porci când ne întoarcem și ne îmbătăm ca niște porci și ne luăm la omor părinții, nevestele, copii. Pentru că trebuie să le arătăm cine e stăpân în casă. Pentru că trebuie să ne impunem. Și dacă nu putem să ne impunem prin cuvânt, prin idee, bătaia să trăiască !
Văzută cu atenție din știrile zilei România este o țară care se zbate să treacă din epoca pietrei cioplite în epoca feudală visând ferice la capitalismul primitiv. Anglia feudală avea legi care interziceau omorârea celor mai slabi, celor inferiori fără motiv. În România nu numai că sunt omorâți în bătaie slugile de către stăpâni dar sunt căsăpiți într-o dulce devălmășie și copii proprii pentru că, nu-i așa „eu i-am făcut, eu îi omor...”.Vezi la jurnal niște figuri patibulare pentru care și epoca de piatră e prea bună. Sunt cazuri extreme ? Poate. Dar nu sunt cazuri extreme cele peste 15% din familiile cu copii din România care trăiesc doar din alocația copiilor. A ajuns plictisitor, nu-i așa ? Tați și mame care se îmbată zi lumină și care-și trimit copii la cerșit, îi vând ca argați (dacă nu pentru organe) și așteaptă cu mâna întinsă după colț ajutorul guvernamental. Dacă mâine capitalismul ar ieși din acest mâl și s-ar sista toate aceste ajutoare pentru nemuncă probabil că jumătate din populația României ar muri de foame. Orașe care ar merita rase de pe fața pământului cu bomba atomică, Reșița, Hunedoara,Deva, Zlatna, toată valea Jiului, cuiburi de cerșetori guvernamentali care așteaptă câte o compensare și câte o pomană groasă ca un scuipat de la domnul Guvernoiu. O să se spună că exagerez, că oamenii n-au nici o vină. Aiurea. Dacă îți iei 13 ani un salariu (destul de bun) și ști că ceea ce produci se poate arunca direct la coș ești sau redus mental sau delicvent și complice cu toată structura directorial-sindicală care a dus România de râpă. Cazul Roman-Tractorul este elocvent. Dar avem pretenții. Dar avem nerușinarea să ieșim în stradă și să blocăm drumuri. Și în loc ca acești pro(s)testatari să fie supuși legii li se mai aruncă câte un ciolan, pentru că, nu-i așa, poporul român e un popor m(â)ilos.
Nu știu ce am câștigat după 1989. Am pierdut însă un lucru imens. Ne-am pierdut demnitatea. Nu demnitatea izvorâtă din prostii tracogetodace-aceea n-a existat niciodată.
Nu mai avem demnitatea omului (poporului) care-și câștigă cinstit pâinea.
Suntem cerșetorii Europei civilizate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!