poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 707 .



Paștele aici și în...Europa de vest
personale [ ]
Voua!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2005-04-12  |     | 



Anul acesta, după cum știți sau nu știți, Paștele la catolici a căzut cu o lună de zile mai devreme decât al otodocșilor.
Am avut șansa de a mă bucura alături de fiul meu cel mare de acest eveniment, în Germania , la “oma”, cum spune piciul meu.
Cu toate că am plecat cu gândul că " Paștele meu" este la începutul lunii Mai, că nu voi simți acest eveniment decât aici, în România alături de neamul meu românesc, mare mi-a fost surpriza, atunci când, ajunsă pe meleagurile Germaniei, alături de cei care erau în " săptămâna patimilor", m-am integrat foarte repede, iar acest lucru datorită spiritului de Paște, pe care acești oameni "cu sânge rece"- cum spun unii, știu a-l pune în valoare și în evidență.
Cum? Simplu, aș putea spune!
În primul rând, aranjamentele stradale, cele din vitrine, dar nu în ultimul rând iepurașii de dimensiuni mici și mari ce defilau pe stradă și minunatele fântâni, decorate cu sute, poate mii de ouă și diverse ornamente.
În ajunul Paștelui, stăteam liniștită în fața televizorului, când, deodată am auzit voci afară, care cântau. Eram mirată, uimită, știind că așa ceva se practică la noi, de Crăciun, acum fiind Paștele.
Am deschis fereastra, iar pe stradă erau zeci de copii, care mai de care mai frumos îmbrăcați. Purtau cu ei o cruce mare și cântau, având în mâini lumânări aprinse.
Era o imagine de vis! Trebuie să recunosc că m-au sensibilizat suficient de mult, încât mi-au dat lacrimile...
Fără să vreau, m-am integrat în sărbătoarea lor de Paște, m-am bucurat de această înviere a lui Iisus, ce e drept, anticipată, având în vedere că până la "Paștele nostru" mai este destul timp...
Așa cum scriam și în ultima mea carte, ce am lansat-o acum câteva săptămâni, "această sărbătoare o consider ca fiind cea mai semnificativă zi a anului, deoarece, datorită acestei zile am obținut viața veșnică, adică, viața de dincolo de moarte, cum spun teologii".
Este o zi frumoasă! O zi deosebită! Așa ar trebui să fie, dar din păcate, nu toți se pot bucura de ea. Când spun asta, mă gândesc la acele familii care nu-și permit, care nu au cu ce își cumpăra un ou, ce să mai spunem de un cozonac sau o pască...
Poate dumneavoastră, care aveți mai mult, puteți să-i ajutați. Faceți-o! Veți vedea bucuria din ochii copiilor și mulțumirea din sufletul părinților.
Ne stă în putere de a face și pe alții fericiți. Nu este deloc greu, important este să vreți!
Paște fericit, alături de cei dragi!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!