poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1378 .



Jocul de alba neagra al clasei politice românești
personale [ Gânduri ]
de Romulus-Petre RAPCEA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2009-06-08  |     | 



Nu știu ce anume am simțit cu adevărat azi și nici nu cred că am să pot descrie foarte bine în cuvinte , o fi fost un dezgust total, de asemenea îmi venea să râd ca un nebun sau să vomit de ipocrizia, fățărnicia și nemernicia clasei noastre politice.
Când am văzut imaginile de la televizor cu “fata lui tata” care vezi doamne a ieșit câștigatoare prin forțe proprii m-am simțit literalmente dezgustat, parcă trăiam să vad un joc de alba neagra al politicii românești în care populația este prostită într-o maniera de nerușinare crasă.
Credeți-mă că mă simt astăzi de parcă mi-aș trăi viața într-una din comediile satirice ale lui Caragiale.
Nu știu dacă ați observat azi la televizor declarațiile domnișoarei EBA care a fost și pionul principal al acestei șarade politice și care parcă a jucat un joc de alba neagra sau zis și jocul prostimii, în ultimile săptămâni premergătoare alegerilor europarlamentare și în care a încercat să prostească dobitocimea de turmă cu așa zisa ei candidatură independentă. Iar la nici câteva minute de la aflarea sondajelor cu privire la situația voturilor să anunțe cu surle și trâmbițe reîntoarcerea în partidul care a crescut-o si dădăcit-o.
O duduie din acest partid a și apărut de altfel cu un nou carnet de membru al acestui partid, iar micuțul nostru prim ministru atât la propriu cât și la figurat, care de altfel este și președinte al acestui partid “de gașcă”, a întâmpinat-o cu urarea de bun venit acasă în sânul partidului care mai tot timpul a dădăcit-o si consacrat-o. Spuneți-mi și mie ce fel de candidatură independentă a fost aceasta când nici bine nu câștigi și de asemenea nici bine nu s-au așezat apele după încheierea votării și anunțarea așa ziselor sondaje premergătoare, iar tu o așa zisă candidată independentă, deja îți anunți reîntoarcerea în partidul “tăticului”, care te-a ajutat să faci și primii tăi pași în această mascaradă politică a zilelor noastre, iar președintele acestui partid te întâmpină cu zâmbetul pe buze și cu urarea de “Bine ai venit acasă în partidul de unde niciodată nu ai plecat”.
Prin urmare dragilor trăim azi să vedem cum politica româneasca se afundă în mizerie și cu nonșalanță măscăricii acestei clase politice românești fac numai declarații hilare prin care i-au obosit și scârbit de aproape 20 de ani pe toți acei 70% dintre aceia care nu s-au prezentat l-a vot.
Iar acum sincer vorbind nici nu cred că se vor mai prezenta vreodată dacă nu vor avea șansa să vadă vreo schimbare în bine a acestei clase politice și a acestor așa ziși oameni care se autointitulează politicieni, dar după umila mea părere nu sunt altceva decât niște clovni cu măști grotești și figuri devenite inumane, împrumutate de pe marile scene de teatru.
Și pot afirma acum în gura mare și striga cât mă țin plămânii: “DA” doamnelor și domnilor ați asistat până și astăzi la un așa zis joc de alba neagra al clasei politice românești, în care s-a jucat ceva de genul, ba este aici, ba nu este aici, exact ca și în acel joc pe care l-am menționat mai adineauri și care este jucat de niște infractori șmecheri prin preajma piețelor și a târgurilor pe unde se adună acea prostime care poate fi foarte ușor păcălită.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!