poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1442 .



Þara lui Papură Vodă
personale [ Gânduri ]
vă rog frumos să încetați și să nu mai râdeți de toți terchea berchea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2009-07-02  |     | 



Ptiu, ptiu, ptiu să nu le fie de deochi acestor parlamentari din Þara lui Papură Vodă.
Dragii lor de parlamentari, frumoși și dolofănei, de îți vine să-i papi ca pe niște gogoși umflate și umplute pe dinăuntru cu ciocolată (în cazul lor cred că vorbim mai mult despre rahat, decât despre ciocolată), ca mai apoi să vomiți ca atunci când ai mâncat ceva în grabă și nu ți-a priit de nici un fel.
Ce scuipați le-am mai trage acestora, doar așa în scop pur creștinesc, nu de alta dar să nu îi deochem și să nu li se facă care cumva rău după aceea.
S-au adunat în ziua de azi în acest parlament o întreagă șleahtă de bădărani și neghiobi, cu câte 6 ani în loc de 7 făcuți pe acasă pe la părinții, deoarece aceștia au fost probabil prea ocupați și i-au trimis mai devreme la școală, unde nu au învățat cât reprezintă un hectar în metri pătrați, dar mai mult ca sigur că au învățat și știu cât reprezintă acesta în bani.
Îi fac bădărani deoarece aceștia nu știu nici până acum cum trebuie să se comporte un parlamentar, în primul rând datorită naturii postului pe care îl ocupă și prin urmare de aceea trebuie să arate o bună diplomație indiferent de conjunctura momentului în care se află și mai cu seamă nu au învățat de pe la mama lor de pe acasă și nu vor să înțeleagă nici în ruptul capului ce este acela respectul cuvenit și bine meritat, care trebuie arătat tot timpul tuturor femeilor, indiferent de femeie și de poziția acesteia, de la o simplă menajeră, până la o mare doamnă, toate trebuie respectate în egală măsură.
De asemenea îi mai fac și neghiobi deoarece mai tot timpul se fac de râs pe la televizor prin afirmații hazardate, necalculate și necântărite cum trebuie, ieșindu-le din gurile acelea mari de politicieni, adevărate stoluri de păsărele pline de rahat.
Și puteți observa acum ce importanți au fost acei ani de educație părintescă, care din păcate în foarte multe dintre cazuri lipsește cu desăvârșire din educația celor mai mulți dintre parlamentari.
Până și Gopo, Lolec și Bolec, Tic și Tac, Pic și Poc, Chip și Dale niște vestite personaje din desenele animate s-ar fi ridicat la un nivel cu mult peste ceea ce reprezintă acești “Oameni Nedefiniți și Total Neconturați din punct de vedere al caracterului uman“.
Eu doar le spun “la revedere și pa, pa, pa,pa“ și să se mai ducă învârtindu-se toți aceștia pe la gară pentru a se urca în primul tren cu destinația Sighetul Marmației, acolo unde se atârnă harta în cui sau și mai bine să se urce toți acești parlamentari pe un vapor de dimensiunea Titanicului, un vas despre care să fim absolut siguri că se va scufunda cu siguranță și să ne mai lase astfel și pe noi oamenii de rând în pace, că poate în felul acesta vom încerca și noi așa cum vom reuși să ne ducem acest trai amărât pe care îl avem, de pe o zi pe alta, că în cele din urmă consider că fără acești parlamentari prin preajma noastră, vom avea și noi în cele din urmă puterea să mai zâmbim o dată, că din păcate aceste fețe acre și cu zâmbete false de parcă ar face o reclamă la vreo pastă de dinți, ne-au scârbit destul privirea în ultimii ani și de asemenea ne-au otrăvit cerebelul și sufletul numai cu minciuni îmbrobodite de rahat, pe care ni le-au servit aproape 20 de ani.
Ups, dar parcă am uitat că nu mai avem vapoare pe care să-i urcăm pe acești parlamentari pentru ai trimite în mijlocul unui ocean învolburat de vreun uragan, deoarece ne-a fost vândută flota, iar în curând nici de trenuri nu vom mai avea parte, prin distrugerea sistemului feroviar în urma unor furăciuni și hoții ca la drumul mare.
Dar până la urmă ce vrem mai mult, deoarece aceasta este Þara lui Papură Vodă și vestitul “Land of Choice“
În încheiere vă rog frumos să încetați și să nu mai râdeți de toți acești terchea berchea ai politichiei românești.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!