poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2191 .



Invitație la carte
personale [ ]
"Izvoarele vieții"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [psyche.G ]

2009-07-27  |     | 



Sâmbătă 25 iulie 2009, a avut loc la Constanța, lansarea volumului antologic de versuri, „Izvoarele vieții”. Evenimentul s-a desfășurat în sala „Grigorescu” din cadrul Muzeului de Artă, într-o atmosferă de vers, pictură și muzica lui Richard Clayderman. Toate acestea, s-au desfășurat în prezența unui public numeros, iubitor de versuri și culoare.
Acest volum, este unul dintre cele mai ample lucrări de creație literară în care se întâlnesc poeți de diferite vârste și din diverse colțuri ale lumii. Astfel, versul unește în numele cuvântului scris, suflete sensibile, gânduri frumoase, imaginație și talent. Este un volum care face parte dintr-un proiect al prieteniei, grație poetului Mihai Leonte inițiatorul acestui ciclu format din patru apariții de excepție. În anul 2006, volumul debutează cu „Spiralele vieții” continuându-se cu „Drumurile vieții” în anul 2007, și „Mirajele vieții” în anul 2008. „Izvoarele vieții” apare ca urmare a sufletului depus de poeta Simina Silvia Șcladan, coordonatorul direct al volumului. Simina, a reușit să adune în aceste pagini, 28 de poeți din toată țara dar și de peste hotare. Ca editor al volumelor „Izvoarele vieții” și „Mirajele vieții” poetul și omul de litere Liviu Clement a oferit sprijin în realizarea acestor volume în care poezia face armonie cu grafica iar frumusețea și sensibilitatea, se revarsă precum izvoarele.
Această seară dedicată cărții, a fost prezentată de poeta Simina Silvia Șcladan împreună cu Floarea Cărbune, Victorița Duțu, Georgeta Olteanu, Gabriela Petcu și Niculina Vizireanu iar momentele în care s-a recitat, au fost răsplatite cu aplauze.

Iată câteva titluri sugestive ale poeților din volumul „Izvoarele vieții”.

Silvia Simona Bodea – „Pentru dumneavoastră mamă”
Aristița Buciu Stoian – „Mai cred în minuni”
Floarea Cărbune – „Adevărul ascuns”
Cristina Cărbune, pentru care a vorbit mama sa, Floarea Cărbune. Cristina, se află în îndepărtata Japonie și ajunge la noi prin glasul mamei, precum „Ploaia de cristal”.
Valeriu Cercel din Canada, a fost prezent prin Gabriela Petcu. Versurile dumnealui, aduc uneori nostalgie („Durere românească”) dar și multe zâmbete atunci când avem sub priviri „Satire...și nu prea”, acestea din urmă fiind apreciate și aplaudate la scenă deschisă.
Andrei-Claudiu Daroczi – „Ca trecător” din secțiunea căruia a recitat poeta Victorița Duțu
Raluca Iordan – „Dorm pentru tine” și aceasta fiind pusă în valoare tot de Victorița Duțu.
Dan Desliu – „Frumoase clipe”
Victorița Duțu – „Pulbere de lumină”. Cu grație și deosebit talent, poeta știe să împletească munca de televiziune cu cea de artist, fiind și o minunată pictoriță.
Aneta Georgescu – „Scrisoare către fiul meu”
Adina-Cristinela Ghinescu – „Călător înspre veșnicie” , contribuind la acest volum prin vers dar și prin copertă.
Iuliana Ghioca – „În miros de liliac”. Frumoasă și sensibilă, Iuliana vine cu versuri dedicate iubirii de viață.
Dan Iordache – „Contemplație solo fără voce”
Mihai Leonte – „Am pornit”
Costel Macovei – „Eu, templul”
Gabriela Mihail – „Rânduri și gânduri”
Crăița Moroieni – „Dependența de cuvânt”
Georgeta Olteanu – „Am învățat”. Poeta a prezentat și o secțiune minunată în limba franceză.
George Pena – „Neuitarea unui bărbat”
Gabriela Petcu – „Viața ca o scenă”
Virginia Popescu – „Treptele devenirii”
Ștefania Pușcălău – „Ascunsă într-o carte”
Tania Roman – „Clopoțind de primăvară”
Simina Silvia Șcladan – „Cântecul codrilor”. Pentru eforturile ca acest volum să prindă formă și culoare, i-au fost adresate mulțumiri și o dedicație în versuri „Emoția regăsirii” de Gabriela Petcu.
Valeria Tamaș – „În palme ierburi”
Liliana Tomache – „De ce?”. Plecată dintre noi prea curând, Liliana rămâne veșnic prin acest volum, datorită Luminiței Ciuraru care îi dedică și poezia „Timpul”
Ionela van Rees-Zota din Germania cu „Răsărit de soare”. Ionela este o poetă sensibilă și delicată, adusă în scenă de Victorița Duțu care a recitat versuri pline de lumină și iubire.
Niculina Vizireanu – o graficiană cu mult talent și profunzime, un om cu suflet mare care a înfrumusețat paginile celor patru volume antologice dar, a contribuit și la coperțile volumelor anterioare.

La această seară dedicată carții, au fost prezenți invitați de onoare alături de persoane dragi poeților din volum. Printre aceștia, s-a remarcat domnul Constantin Lămureanu sociolog și poet, redactor al revistei „Nelinisti metafizice”, directorul Asociației Cultural-Științifice „Nelinisti metafizice” și care a luat cuvântul prezentând ideea de vers în volumul „Izvoarele vieții”.
Cu aprecieri, a mai vorbit poeta Ana Ruse, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea și care ne încântă cu creațiile sale nu puține la număr.
A fost prezentă și doamna prof. Akmolla Guner redactor șef al revistei „Emel” și care a avut pentru fiecare poet de la malul mării, câteva cuvinte de suflet.
Sensibilitatea poetei Amelia Magori, prin versurile sale dar și prin cuvintele adresate „Izvoarelor vieții” a făcut ca această ocazie, să se transforme într-o frumoasă seară dedicată poeziei și prieteniei.

Iată, putem spune și de această dată că versul, face ca oamenii să fie frumoși și buni astfel încât, între ei să se lege prietenii întemeiate în numele iubirii pentru carte și în scopul veșniciei cuvântului scris.

Gabriela Petcu



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!