poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 898 .



A 4-a putere în stat își spune cuvîntul
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Gatekeeper ]

2010-03-08  |     | 



Astăzi, 4 martie, deputații AIE și „galbenul” neafiliat, Veaceslav Untilă, l-au demis pe Ion Muruianu din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Astfel, jurnaliștii i-au dat lovitura de grație „celui mai cinstit judecător din țară”, care a etichetat presa „cîini turbați, periculoși pentru societate”.

Este o decizie istorică. Dar nu datorită faptului că Parlamentul în premieră demite președintele CSJ, ci mai ales datorită impactului pe care l-a avut asupra deciziei protestul jurnaliștilor. Asistăm, doamnelor și doamnelor, la redobîndirea de către presa moldovenească a titlului de „cea de-a 4-a putere în stat”, putere exercitată de facto, nu doar încurajată visător în manualele de jurnalism.

Conform proiectului de demitere, înaintat de PLDM, pe lîngă abaterea disciplinară, lui Muruianu i s-a invocat și vina pentru prejudiciul de 2,7 mln. de euro în urma condamnării Moldovei la CEDO în cîteva dosare. Totuși, decizia nu prevede și demiterea sa din funcția de judecător, doar din cea de administrator, conform declarației făcute de ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

Deci, din păcate, deocamdată nu putem spera la demiteri din funcție a celorlalți judecători care ne-au făcut de rușine la CEDO, numai dacă aceștia nu intenționează să devină președinți ai instanțelor superioare de justiție. :) Pînă se autosesizează Consiuliul Superior al Magistraturii, mult stimați domni, din pură bunăcuviință, poate vă recunoașteți singuri vina? E mai simplu. Sau preferați să treceți pe mîna celei de-a 4-a putere în stat?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!