poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4181 .



\"Troița de la răspântie de drumuri- împlinirea voii Domnului\"
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2010-05-04  |     | 



Gazeta de Lipănești
7 Aprilie 2010.

"Troița de la răspântie de drumuri- împlinirea voii Domnului"
Redactor : Cristina Avram


Sâmbătă 24 aprilie, în comuna Lipănești a avut loc un eveniment religios de o mare importanță, și anume sfințirea TROIÞEI ridicate de către familia Gheorghe și Elisabeta Brănoiu, întru cinstea lui Dumnezeu.
Dacă mergi pe drumul național, spre Ploiești, nu ai cum să nu observi, pe partea dreaptă a șoselei, la răspântie de drum, cum se înalță, de o frumusețe rară, Crucea ridicată de familia Brănoiu.
Ziua sfințirii acestei Troițe nu a fost deloc lipsită de importanță , fiind chiar ziua Cuvioasei Elisabeta, la o zi diferență de ziua Marelui Mucenic Gheorghe. Mulți locuitori ai comunei și nu numai, au dorit să ia parte la acest important eveniment. Alături de aceștia s-au alăturat preoții de la parohiile de pe raza Lipănești, Parohul, Ștefan Samoilă și Adrian Marin, dar și Părintele Protopop al Protoeriei Vălenii de Munte, Florin Boțârcă și cu Părintele Ștefan Fabian tot din același oraș. Preotul Alexandru Dumitrescu de la Bisericile vecine : Dumbrăvești, Mălăești și Sfârleanca.


Această Troiță a fost ridicată spre slava lui Dumnezeu

Preotul Ștefan, de la Parohia Șipotul – Lipănești, a declarat :
"Această Troiță a fost ridicată spre slava lui Dumnezeu, iar orice om care va trece pe langa Troița aceasta și se va închina, și va aprinde o lumânare înseamnă că va aduce o rugăciune scurtă înaintea lui Dumnezeu. Această Troiță, care a fost astăzi sfințită, spre slava și cinstirea Prea Sfintei Treimi, va fi în mințile și în sufletele tuturor oamenilor care o vor vedea și se vor închina înaintea ei.
Ca preot al Parohiei Șipot, țin să mulțumesc celorlalți Preoți care au onorat această slujbă, precum și administrației locale și celor care au ales să fie prezenți la acest eveniment important nu doar pentru familia Branoiu, ci pentru comunitatea noastră întreagă."

"Bucuria Crucii pe chipurile lor"

Parintele Protopop a fost vizibil emoționat de eveniment, declarând ; "Această poposire a mea în mijlocul comunității din Lipănești, cu ocazia acestui eveniment, am făcut-o cu mare bucurie și cu mare emoție în același timp. Spun cu mare bucurie deoarece vin în mijlocul unei parohii în care preotul, alături de enoriașii săi, lucrează în ogorul lui Dumnezeu, și pe de altă parte cu emoție pentru că este prima dată când venim în mod oficial să participăm la o slujbă în parohia de aici.
Sfânta Cruce este temelia Bisericii și a credinței noastre. Sufletul românului nu poate fi despărțit de Sfânta Cruce, adică nu poate fi despărțit de jertfa și slava lui Dumnezeu.
Felicit din tot sufletul familia Brănoiu Gheorghe și Elisabeta, pentru efortul depus, pentru slava pe care o au întru Domnul, ridicând această Troiță minunată, acest popas duhovnicesc la răspântie. Felicit preotul parohiei pentru frumoasa pastorație și râvna pe care o are pentru această parohie. De asemanea vreau să aduc felicitări administrației locale, domnului primar Robert - Viorel Nica, care este întodeauna alături de nevoințele parohiilor care sunt în cuprinsul administrației locale de aici. Mă bucur și mulțumesc celor prezenți aici, pentru că se citește bucuria, pe chipurile lor. Crucea ne umple pe toți, adică jertfa, bunătatea, iubirea și iertarea ! Să ne ajute Preabunul Dumnezeu, pe noi, toți frații în Iisus Domnul și pe tot Poporul nostru românesc !"


"I-am promis lui Dumnezeu că mă voi jertfi pentru EL."

Am stat de vorbă, desigur, și cu doamna Elisabeta Brănoiu, care ne-a mărturisit povestea acestei troițe : "Am ridicat această Troiță în cinstea lui Dumnezeu.
În cartea pe care am scris-o romanul religios "Ieșiți din ea, poporul meu!” găsiți toate detaliile despre visul meu, despre jertfa pe care vreau să i-o aduc bunului nostru Iisus Hristos. Am reușit să public această carte cu ajutorul Preasfințitului Episcop Galaction.
Deși nu sunt o celebră scriitoare, sunt o persoană simplă din popor, deci a scrie o carte nu a fost scopul și nici visul vieții mele, dar, Cineva mi-a hărăzit acest drum, și iată, lupt printr-un efort susținut de multă vreme să-l fac cunoscut tuturor, și voi lupta cu prețul vieții mele și de acum înainte, nicidecum pentru folos pământesc. Crucea a cărei sfințire s-a făcut astăzi am ridicat-o datorită semnului apărut de la Dumnezeu.
După primirea acestui semn, i-am promis lui Dumnezeu că mă voi jertfi pentru El, că voi duce o viață smerită. Tot efortul pe care l-am depus Îl merită. E încă prea puțin ceea ce pot face în fața bunului nostru Dumnezeu.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!