poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2304 .



Visul de a scrie
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [84Cristian ]

2010-07-12  |     | 



În această lucrare pe care am intitulat-o simplu “Visul de a scrie”, mi-am propus să-mi dau și eu cu părerea asupra scrisului, cum anume poți deveni un scriitor, lucru la care visez și eu de mult timp să mi se îndeplinească. Nu sunt bun în tainele scrisului, dar îmi place să citesc, și am citit destule cărți când am fost mai mic și încă mai citesc și acuma în limita timpului liber. De aceea mi-am propus să ajung și eu un scriitor îndrăgit de către publicul cititor și sper ca acest lucru să se îndeplinească curând. Îmi place să cred că literarura nu a murit înca și că tot mai mulți scriitori încep să apară din umbrele ascunse ale creațiilor literare. Un lucru îmbucurător de altfel, dar să lăsăm pălăvrăgeala la o parte și să purcedem călătoria noastră spre lumea fascinantă care se află în jurul literelor și a cuvintelor, o lume de basm aș putea spune pentru că fiecare e liber să pună pe hârtie tot ce dorește sau ce are pe suflet.
Pentru a devenii scriitor în primul rând trebuie să te dedici cu totul acestui lucru, să simți din adâncul sufletului tău că vrei să scrii cu adevărat și să iubești scrisul. Mie îmi place să scriu proză și-mi doresc să scriu povestiri horror înfricoșătoare care să vă țină cu sufletul la gură, sau de ce nu o carte care să fie publicată în întreaga lume. Acum vreo câțiva ani începusem să scriu o carte SF, intitulată “Aragena – Locul îndepărtat” , gândind că SF-ul este mai ușor de scris. Însă am abandonat-o după ce am scris câteva capitole. Ani au trecut și opera mea începută zace și acum prăfuită într-un colț pe șifonierul de la mine din cameră. Am căutat să mă documentez despre scris pe internet și am dat de acest minunat site www.poezie.ro, dedicat tuturor celor care îndrăgesc scrisul, unde în decursul a mai multe luni am scris și eu câteva povestiri. Am compus și câteva poezii care s-au dovedit a nu fii destul de bune și care acum se află în atelier. Ceea ce mă bucură mult și mă împinge să-mi continui drumul înainte este faptul că am scris 4 povesti ( scurte de altfel ) ce au fost acceptate și publicate pe site-ul www.proza.ro . Iar o a doua mea încercare în a scrie o carte s-a dovedit a fii la povestirea “Memoriile unui Vampir” pe care deasemenea nu am mai continuat-o, datorită lipsei mele de activitate în domeniul scrisului.
Sunt abia la început și un drum lung mă așteaptă să-l parcurg și nu mă voi da bătut indiferent de ce primejdii voi întâlnii în cale. Cineva poate deveni un scriitor numai prin educație. Trebuie să dăm la o parte imaginea scriitorului născut și să înțelegem că marii scriitori vor fii întotdeauna cei “făcuți”, de aceea trebuie să investim enorm în educația sufletului nostru. Numai citind vom dobândii un bagaj cultural destul de bogat pe care apoi îl vom putea expune publicului larg. Eu cred că este suficient să citesti, să fii prezent la lansări de carte și să mergi la teatru pentru ați îmbogății cunoștiințele. Poți scrie despre orice, atâta timp cât lucrările îți sunt citite. Când vei trece la un stadiu mai avansat în tainele scrisului, vei observa că este o plăcere sublimă să așterni cuvintele pe foaie și acestea să fie apreciate de către cititori. Trebuie să te obișnuiești la început și cu criticile, căci nimeni nu bate din palme și ajunge scriitor peste noapte, însă să te bucure acest lucru deoarece omul din greșeli învață.
Vreau să îndemn pe cât mai mulți dintre voi să urmeze această cale și să se bucure cât mai mult de lumea minunată a scrisului în care au multe de explorat și de arătat la rândul lor și celorlalti locurile pe unde au umblat. Vreau să vă urez pe aceasta cale numai bine, explorare plăcută și nu vă uitați stiloul și caietul de scris, pentru că atunci există riscul să vă rătăciți prin desișul lumii ce abia așteaptă să fie explorată.
Mă bucur că mi-am exprimat liber gândurile și ideile mele care sper să fie apreciate și dealtfel dacă am putut să fiu de ajutor cuiva chiar înseamnă că am făcut un pas înainte.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!