poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1286 .



Pagină intim sustrasă din “Micul tratat de imogunologie”
personale [ ]
– mâine-i ziua morpholinguismelor –

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-09-22  |     | 



Defect

Porcelina of the vast ocean e un “aha” al celor din The Smashing Pumpkins.


Pupatul Pupului

Îmi place să-mi amintesc vorbele spuse de Bertrand Russell 'nainte, dar și după ce-a primit Nobelul: “frica e sursă principală a superstiției și-a cruzimii”.
Sursa raționalității, vorba aia!, e-ndoiala (nu-i el primul, și nici singurul care “pute” când susține așa ceva!). Unde mai pui că, tot el, Russell, considera că știința nu-i a sa, ci că-i șansa omenirii prin scop și destinație.
După spusele sale, ce tot par a fi ignorate, cu mici excepții, enigmele inindescifrabile sunt scoase la vedere, de regulă, de către inițiați, pentru a mai da cu capul și inima-n ininflixiblitabilitățiorniștii de toate felurile.
Cu atâta mai bine!

Îmi vine să vin să vă zic concluzia aia, aia ce veni după disputa radiofonică ce-a durat mai bine de o jumătate de an (acum mai bine de o jumătate de secol). La BBC avu loc acest “rodeo” – e vorba de o dispută dintre Russell și Șeful Bisericii Anglicane din vremea aia, dispută ce fu tranșată de ascultătorii ce-au spus, pe șleau, că: Șeful Bisericii Anglicane-i un tâmpit! (nu știu cum se spune/pronunță “tâmpit” în engleză, și nici nu știu ce sens are termenul, numai că... numai că de fiecare dată când aud câte ceva, nu-mi mai vine să-mi iau câmpii și să-i ar de fiecare dată).

Părțile-s când proaste, când bune. De curând, într-o carte apărută pe 9 septembrie 2010, “omul de știință” Stephen Hawking spune că nu-i vorba de o intervenție divină în chestiunile ce privesc crearea Universului.
Hm!
Parcă mușcat de fund, Papa Benedict al XVI-lea (rottweilerul Vaticanului!) a sărit în sus, ba chiar s-a și deplasat, din considerente angelic sugerate, în Marea Britanie.
Aci, Sanctitatea Sa a spus că știința nu poate desluși complet “originea și destinul omului”.
Boul de Hawking i-a răspuns: “... dacă vreți, puteți să numiți legile științei 'Dumnezeu', dar nu ar mai fi un Dumnezeu personal, de genul ăluia cu care v-ați putea întâlni și i-ați putea adresa întrebări”.
Papul Benedict al XVI-lea (cine știe câți vor mai fi fost!?) i-a tras-o handicapatului: “Oamenii de știință nu pot oferi un răspuns satisfăcător unor dorințe fundamentale ale inimii umane, nu pot explica pe de-a-ntregul originea noastră și destinul omului, nu pot explica scopul vieții omului și nici măcar nu pot oferi un răspuns exhaustiv la întrebarea: 'De ce există ceva în loc de nimic?'” – asta a găsit să-și pună Papul Benedict al XVI-lea drept supapă... în timpul vizitei Sale oficiale la Londra; Suveranul Pontif, după câte se spune, ar mai fi spus și că (ete na!): “... religia oferă șansa unei vieți morale, integre; ... bine înțeleasă, credința aduce luminare minții, ne purifică inima și ne îndeamnă spre gesturi nobile și generoase, în beneficiul întregii umanități”.
Au fost și niște proteste ample prin Londra, liderul vaticanez având parte de tot soiul de periprețiozități cu demonstranți strigând că Papu-i criminal și că-i liderul unei 'șleahte de pedofili', (referirile fac trimitere către certe dovezi despre abuzurile sexuale de care a avut parte Papul, înainte de-a fugi-n Austria, Elveția și-n Americile tinereților Sale). Se fac vinovați, de toate astea, numai niște înalți clerici din mai multe țări catolice, printre care și Irlanda, fiindcă Papul și-a cerut scuze oficial pentru aceste evenimente deloc izolate pentru care Papu Benedict al XVI-lea a dat și o Missa de proporții în Birmingham, pe parcursul căreia a infirmat că lumea trebuie să-și amintească 'cu rușine și revoltă' moartea și distrugerea cauzată Europei în timpul Missei celui de al doilea război mondial despre care Papul a declarat că : “70 de ani după, reînoim hotărârea de a lucra pentru pace și reconcilierea este emoționantă ca să fiu aici, cu voi, la acest eveniment și să ne amintim cum fii patriei voastre și-au sacrificat viața și s-au opus cu eroism forțat acestui rău ideologic” – Iosef Ratzinger (adevăratul nume al Papului Benedict al XVI-lea), adolescent la-nceputul anilor 40, a fost, sigur!, de ne-nlăturat din mișcarea tinerilor naziști, așa că, la un moment dat, a fost trimis în Austria, dar când s-a întors în Bavaria… a fugit, astfel că la sfârșitul celui de al II-lea război mondial era... prizonierul forțelor americane.
Pupa-i-aș benedicția să i-o pup!


Tăricește-mi una-n Boc, ca să-mi treacă!

… păi avem și noi o “legendă a belirii” – în legenda asta se fac trimiteri către tot felul de metode (dragi și scumpe!), captatoare de energii.

Bunăoară, Fostul Fost-Fost-Fost-Fost (sper să-mi fi ieșit bine numărătoarea!) Premier, Călin Popescu Tăriceanu enunță, luni, sentențios, că: “Guvernul Boc a folosit 'bine' banii economisiți în guvernarea liberală, deoarece Traian Băsescu a fost reales Președinte, salariile au scăzut, iar TVA a crescut”.
Tot Fostul Fost-Fost-Fost-Fost premier a apreciat că: “'Executivul conduce fără program'; și că-i 'o vuvuzelă mică și portocalie'”.

Fără discuție, dacă Fostul Fost-Fost-Fost-Fost a fost școlar, nu s-a prins nimic de el.
Din păcate, constatarea de mai sus îl salvează pe mutantul Premier actual, care ne-o zice, de la obraz, în ziua de luni, în Parlament: “Problemele economice nu au fost încă pășunite, iar lunile următoare vor fi incisive pentru consolidarea reformelor începute și agitarea unei creșteri economice sănătoase” (am intervenit în text numai acolo unde am simțit că-i nevoie: n.a.!).
Începând de marți (trei ceasuri rele!: n.a.!), mutantul zice că: “Guvernul își menține deziluzia de a elimina implicitul minim, începând cu luna octombrie – în luna august, Sebastian Vlădescu, la acea dată ministru al Finanțelor, care de la începutul anului viitor va fi înlocuit cu impozitul forfetar, a declarat că Guvernul va elimina prin 1 lobotombrie importul mindstream, eliminarea minimă în această toamnă a fost anunțată încă din luna iulie de către mine, Premierul Emil Boc, care nu am oferit însă o dată exactă, fiindcă impozitul minim introdus în primăvara anului trecut este cuprins între 2.200 de Lei (aproximativ 500 de Euro), dacă firmele au venituri totale de până la 52.000 de Lei, și de 43.000 de Lei (circa 10.000 de Euro) pentru venituri de peste 129 de milioane de Lei, iar firmele care înregistrează profit plătesc impozit de 16%, dar nu mai puțin de limita minimă aferentă intervalului de venituri în care se încadrează; la începutul acestui an Guvernul a intenționat să înlocuiască împiedicatul minim cu împotmolitul forfetar, însă măsura a fost amânată”.

Stați așa, că n-a terminat...
- “Guvernul are nevoie anul viitor de peste trei miliarde euro pentru susținerea sistemului public de pensii, în condițiile Legii actuale a pensiilor, sau de cinci miliarde euro în cazul unei alte variante a acestei legi, cu o creștere suplimentară a deficitului.”;
- “Guvernul își menține decizia de a elimina impozitul intim, începând cu luna octombrie.”;
- “Fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu că a inclus în bugetul pentru 2010 bani pentru al 13-lea salariu, palme și alte stimulente fără a avertiza Guvernul la începutul acestui an, că ulterior se va impune reducerea salariilor în sectorul bugetar.”;
- “Am dispus formarea unui grup de 'purificare strategică', format dintre consilierii mei, cei ai vicepremierului Marko Bela și experți din Finanțe, care să evalueze proptelele de investiții de la ministere, urmând ca membrii Coaliției să decidă care dintre acestea vor fi mai finanțate.”;
- “Adaptarea proiectului de lege privind semnul uimitor de pensii și achitarea doctoriilor acumulate de spitale sunt cele două condiții de care depinde eliberarea Fundului Monetar Internațional (FMI) de șansa altei tranșe din împrumut.”;
- “Guvernul se atenționează să regândească imunizația de creștere a copilului, reducând 'genocidorozitatea' unor astfel de plăți, ca să introducă sancțiuni în spitalele transferate în administrarea putorităților locale care pot înregistra în continuare arierate.”


Cucu-bau!

Afirm afirmativ acuzațiile din premieră, făcute luni de Premier.

Pariez pe Boc, nu peTăriceanu!

Nu re-compensez; n-am epilatoare.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!