poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2106 .



Eveniment
personale [ ]
Au fost eroi!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nanu ]

2010-11-24  |     | 



Ieri, de la ora 16,30 a fost prezentat la Făgăraș, în spectacol de gală, filmul ,,Portretul luptătorului în tinerețe,, inspirat din realitate. Lupta din Munții Făgărașului, a unor tineri, foști elevi ai Liceului Radu Negru, sau studenți, cu dictatura comunistă. Sala Casei de Cultura a fost neîncăpătoare. Într-o atmosferă hiperdecentă au fost rememorate faptele de arme ale unor adevărați eroi: Ion Gavrilă Ogoranu, liderul grupului, Ion Chiujdea, Andrei Hașu, Laurian Hașu, Jean Pop, Victor Metea, Ion Ilioi (prezent la eveniment, în vârstă de 81 de ani), Virgil Radeș, Marcel Cornea, Ion Mogoș, Mihai Maga, Nicolae Mazilu, Silviu Socol, Toma Pirău, Nelu Novac, Gelu Novac, Gheorghe Șuvăială, Remus Sofonea. Nu au fost singurii, alături de ei au suferit zeci de localnici din Þara Oltului. Emoție maximă, practic filmul prin subiect și personaje rula ,,acasă,,.
Spectacole de gală au mai avut loc la București pe 18 noiembrie și Cluj Napoca în 19 noiembrie. În perioada următoare filmul va fi proiectat în Þară.
A fost prezent la eveniment regizorul Constantin Popescu, si câțiva dintre membrii echipei. Filmul a obținut premiul pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Bratislava, a fost prezentat la Festivalul de la Berlin, în secțiunea Forum, la Festivalul B-est a obținut Premiul Publicului și pentru imagine și va fi proiectat la sfârșitul lunii noiembrie la Festivalul de la Torino.
Îl recomand cu pietate, un moment de reculegere pentru niște români adevărați.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!