poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2642 .



Haiku la fotografie
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alchimina ]

2011-03-01  |     | 





Redacția RoKu s-a decis să lanseze un nou concurs: Haiku la fotografie. Ideea nu este nouă, ea fiind practicată pe multe site-uri de diferite limbi. În ceea ce privește spațiul românesc însă, atât cât știu eu, este prima inițiativă de genul acesta.

În ce constă concursul: în primele zile ale fiecărei luni vom publica pe blog o fotografie. Până pe 27 ale fiecărei luni vor putea fi trimise haiku-uri inspirate de această imagine.

Fiecare participant poate trimite maximum 3 haiku-uri. Până la sfârșitul lunii va fi ales un singur haiku câștigător, iar alte 5 haiku-uri vor fi evidențiate în mod deosebit. Acestea vor fi publicate sub fotografia lunii respective.

Haiku-ul premiat va fi comentat/argumentat pe scurt.

La sfârșitul anului se va organiza un kukai pentru desemnarea celui mai bun haiku la fotografie al anului.

Din mai multe considerente, am decis că se pot scrie haiku-uri după modelul haiku-ului inovativ sau free. Adică: se va respecta scrierea în trei versuri, 17 silabe (una sau două în plus sau minus fiind tolerată), dar nu este obligatoriu ca haiku-ul să aibă kigo sau să trateze teme legate de natură. Criteriile de selecție se axează în primul rând pe calitatea ideii și originalitatea exprimării.

Juriul este format din Corneliu Traian Atanasiu și Ioana Dinescu. Cel mai bun haiku la fotografie al anului va fi ales prin votul tuturor participanților.

Concursul se va desfășura deci pe blogul HAIKU-IND.

Adresa de mail la care sunteți invitați să trimiteți haiku-urile este: [email protected]. Se iau în considerare doar haiku-urile trimise până la data de 27, ora 8.00 dimineața, a fiecărei luni.

Poate participa oricine are dorință și inspirație.

Se pare că haiku-ul și imaginea, indiferent că este vorba despre fotohaiku (haisha) sau haiga, suscită din ce în ce mai mult interes în țară și în străinătate, în mai toate comunitățile de haiku. Credem că acest nou concurs permite un mod ușor diferit de abordare a conceperii unui haiku.

Imaginea va „forța” gândirea și intuiția noastră într-o anumită direcție. O putem vedea ca pe o provocare, sau ca pe un joc cu limitele sau rutina creativității noastre.

Oricum ar fi, ne-am bucura de o participare cât mai largă. Poate că într-o etapă ulterioară să ne reușească și „nașterea” unui forum de dezbateri pe această temă.

Începând deci cu 1 martie, când vom publica pe blog prima fotografie, vă așteptăm în număr cât mai mare.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!