poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1832 .



‘S căzut pradă unor constrângeri administrative venite de sus în jos
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2011-06-08  |     | 



După cum știți sunt un protestatar incurabil, cu experiență, dar lipsit de imaginație. Mie unul nu mi-ar fi trecut prin cap că-i posibil să stabilesc un dialog cu Președintele Băsescu urcându-mă pe un stâlp din fața Palatului Cotroceni, legându-mă cu o centură de siguranță de gât, cerând apă, ciocolată, țigări și reintegrarea-mi într-un Centru de plasament, altul decât stâlpul pe care singur mi l-am ales – arborând, chiar, și un drapel alb.
A, fiind încă tânăr, cel urcat pe stâlp, având cu sine un telefon mobil, l-a folosit îndelung și cu mare pricepere.

De partea cealaltă a palatului, un domn mai în vârstă a vrut să stea la o tacla cu Președintele, pe marginea biografiei sale (de fost militar pirotehnician, presupun!), pe baza unei bibliografii pe care omul o avea pregătită-ntr-o geantă de fost militar de profesie. Cum Președintele nu era la serviciu, ci conducea nebunește o ședință de Guvern prin Palatul Victoria, omul, simțindu-se neglijat, și-a dat foc în semn de protest absolut și... evident!
Norocul lui a fost că a avut cineva la-ndemână un „instinctor”, după cum spune o reporteriță (probabil unul plin cu o soluție a instinctului de conservare!).

Interesant este însă că Președintele, având un instinct al conservării bine pus la punct, după ce a plecat capetele membrilor Guvernului în semn de înțelegere, supunere, respect și de salut și s-a-ndreptat către Palatul Cotroceni, a reușit să intre-n palat neobservat, chiar pe sub nasul echipelor de jurnaliști care-și asumaseră responsabilitatea de a păzi palatul instituției prezidențiale mai ceva decât proprii lor ochi din cap.
Apoi, când te gândești că tânărul ăla a stat șapte ore pe stâlp, iar pirotehnicianul și-a demonstrat competențele cu propriile-i mâini nu numai asupra mâinilor, ci și asupra propriilor picioare, e limpede că-n mandatul lui Băsescu se petrec lucruri stranii – inclusiv chestiunea asta cu trecerea neobservată a Președintelui pe sub nasul presei –, care depășesc cu mult capacitea de înțelegere, chiar dac-ai fi expert în politologie, psihologie, magie și mai știu eu în ce.
Așa se face că foarte puțini au realizat că Președintele statului i-a făcut praf pe miniștrii cabinetului Boc atunci când le-a spus să-și bage mințile-n cap și să-și facă, ei bine: corect execuția financiară; dar mai ales faptul că Președintele a reușit să convingă Executivul că-i necesară o compresie administrativă.
Ungurii și rușii s-a putea declara înfrânți, pentru că ei n-au reușit nici în visele lor așa ceva, adică să constrângă administrativ România de la un număr de patruzeci și unu de județe, la numai opt!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!