poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1699 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 34

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-09-04  |     | 



Renumita revistă germană LITERATUREN a fost preluată de editura Ringier, cu sediul principal în Elveția. De acum încolo revista va apare doar ca un supliment al revistei CICERO. Revista de literatură a fost înființată de editorul Michael Merschmeier (editura Friedrich Berlin) și de criticul literar Sigrid Löffler. În ultimele luni revista a fost tipărită într-un număr de 20.000 de exemplare, dintre care se vândeau doar ca. 12.000 de bucăți, mult prea puțin pentru a supraviețui pe piața germană.

Scriitorul austriac Gerhard Roth (*1942) a spus într-un interviu cu revista austriacă de literatură VOLLTEXT că a „muncit în ultimii cincisprezece ani aproape numai în poziția culcat”. Oricum, a scris în acest timp un ciclu întreg de romane, însumând 5500 de pagini. Și le-a scris cu mâna, fiindcă se simte astfel „mai independent”. În Austria Roth este un nume cunoscut în scena literară. În Germania însă nu joacă un rol în peisajul literar.

Ten Years After este titlul unei poezii care începe așa: „Te văd venind, prin geamul lăptos / brațul, / aerul de decembrie al morții tale / vântul de februarie al nașterii tale / muzica e așa frumos de tare / încât nu vreau să te aud.” Autorul se numește Clemens Eich și a murit în februarie 1998 la Viena. S-a născut în anul 1954 ca fiu al starurilor Grupei 47, Günter Eich și Ilse Aichinger.

Criticul literar Hubert Winkels scrie într-un eseu (VOLLTEXT 2/11): „Nu numai că abia mai există frumoase critici dure (Verrisse – sfâșieri), există și mai puține dezbateri despre unele cărți. Poate la masa de chef, noaptea la două, sau în sfere subalterne de blogguri, dar nu în mediile clasice sau cele populare de critică.”

Cea mai bine vândută carte din Germania a fost anul trecut romanul Hummeldumm (netraductibil) al lui Tommy Jaud. Omul scrie romane de comedy „fără pretenții literare”, cum a precizat într-un interviu. Până acum Jaud a publicat patru romane, într-o ediție totală de 4,3 milioane de cărți. În privința criticii literare se exprimă clar și concis: „Prefer să citesc aprecierile de cititori pe Amazon.de. Acestea sunt mai folositoare decât orice critică în foileton.”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!