poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1434 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 40

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-10-30  |     | 



După Agenția Germană de Presă (DPA), un cetățean german citește câte două cărți pe an. 2,5 milioane de cetățeni citesc mult, 59 de milioane doar din când în când, iar 20,5 milioane de oameni nu citesc deloc în Germania.

Poeta Nora Gomringer (*1980) a primit premiul de literatură Jacob-Grimm-Limba-Germană, dotat cu 30.000 de euro. Poeta este cunoscută în Germania pentru organizarea unui concurs de recitare la Bamberg, unde trăiește, dar și pentru o participare regulată la alte poetry slam-uri.

Asociația Limba Germană (VDS) a atribuit lui René R. Obermann, șeful concernului de telecomunicații Telekom AG, titlul de „Pleoscăitorul limbii”, pentru folosirea excesivă de denumiri englezești în publicațiile și comunicările firmei. Și asta cu toate că germana este după engleza, dar înaintea spaniolei și francezei, cea mai des folosită limbă în Internet.

Se pare că editura Eichborn die Frankfurt pe Main va fi salvată de dispariție. Editorul Stefan Lübbe a anunțat preluarea renumitei edituri. Astfel Eichborn va fi integrată în editura Bastei Lübbe din Köln. Editura din Frankfurt pe Main mai are actualmente 20 de angajați. În zilele următoare Stefan Lübbe va vorbi cu ei despre preluarea intenționată.

Foiletonul german a anunțat moartea lui Liviu Ciulei. FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG scrie despre „realismul sintetic” al regizorului român. În anii 60 și 70 ai secolului trecut omul de teatru a fost una din „legendele de teatru din est”. Liviu Ciulei a murit la München în etate de 88 de ani.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!