poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3222 .



Adio AGONIA
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Laurone ]

2012-04-07  |     | 



Cu câțiva ani în urmă, am descoperit cu încântare site-ul AGONIA și secțiunea sa de epigramă. Pot afirma că pasiunea mea pentru epigramă a căpătat amploare din momentul în care am văzut prima epigramă publicată și comentariile iscate.Ce nume semnau: Calimero, Silvia Van, Mitică Genuneanu. Am primit chiar și o steluță de la Sorin Olariu.
Se întâmpla acum 9 ani.
Între timp, anii au trecut, site-ul s-a dezvoltat. Au apărut alți epigramiști dedați la ale virtualului, s-a creat o adevărată școală de epigramă la care au predat, pe lângă cei de mai sus:Cornel Rodean, Nae Bunduri, Tataia, Jupp, Norică, Marinică Dobreanu și alții. Așa au apărut nume ca Atropa, Neluțu Gârda, Vali Slavu, Florin Rotaru, care fac cinste epigramei la ora actuală.
Fiecare e cu slăbiciunile sale omenești, cu părerile sale, cu orgoliile sale. Cu unii ne-am certat rău, cu unii ne-am împăcat, cert e că, una peste alta, am scos împreună o Antologie exemplară, una e pe cale de apariție, la fel de bună. Cine a vrut, a învățat și astăzi, majoritatea epigramiștilor tineri și buni sunt agoniștii noștri care se adună la fiecare festival să pozeze împreună. Aceștia au alcătuit o comunitate invidiată și solidă.
Pe lângă ei,însă, a înflorit și o tagmă a nechemaților, plini de orgolii și ifose, fără nici cea mai mică receptivitate la critică și observații, ba mai mult, cu un tupeu nemărginit, vituperând la adresa celor care nu acceptă prezența micimii lor epigramatice pe site.
Toți acești (și aceste, ca să justific acuzația de "misoginism" adresată de o cuconiță cu mare ego) veleitari au convins pe unii administratori ai AGONIEI că observațiile sunt "jigniri", critica este "vedetism" și că porțile trebuie lăsate liber, ca tot românul (și românca -vezi paranteza de mai sus) să poată posta orice-i trece prin căpșor și ia forma de 4 "versuri".
Protestele mele (ca să nu vorbesc de alții) au trecut, încet-încet, la off topic.
Ba chiar, doamna Reiter și-a permis să îmi trimită un mail jignitor la adresa mea acuzându-mă de "bârfe de 2 lei". O somez public să își probeze aceste acuzații.
După care o las liniștită cu pseudo-epigramiștii pe care îi cultivă mămos, dar o atenționez că secțiunea va trebui să poarte alt nume decât "EPIGRAMÃ".
Acest text va fi postat și pe blogul meu personal și îl voi semnala tuturor epigramiștilor din grupul meu de adrese, așa că scoaterea sa nu va ajuta la nimic ci, dimpotrivă, va demonstra punctul de vedere și opțiunea AGONIEI.
Acest text este ultima mea contribuție pe AGONIA,în cazul în care nu primesc scuzele de rigoare.













.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!