poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1066 .



Forță pozitivă și forță negativă
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-06-17  |     | 



1.Stările pe care nu le mai putem vindeca, le extragem din suflet, iar în golul apărut să ne creăm stări noi, impregnate cu sănătate, influențând celelalte stări având un morbid incipient.

2.O stare negativă distruge râsul de care depinde veselia și inoculează plânsul acid, atacând structurile cerebrale și afective.

3.În haosul brownian se mișcă inteligența desfăcută în figurile geometrice ale rațiunii, cu dimensiuni ample, profunde și cristalizate.

4.Alături de inteligență, în haosul brownian stă prostia lovind omul inept ce încearcă în zadar să o refuze.

5.Omul se naște plângând, cu durerea implantată în ADN, înainte de naștere ființa fericit în nefiind, căci înaintea durerii stă neființa, ca o pace, liniște supreme, fără zvârcoliri, frământări, tumult.

6.Omul trăiește cu parazitul durerii toată viața, îl travestește într-un zâmbet chinuit, îi satisface capriciile, îl hrănește cu creație.

7.Când omul nu mai poate ține piept forței negative a vieții, sau când forța pozitivă este copleșită de cea negativă, lansează de sub clopotul de sticlă al vieții un urlet imens către oricine, niciunde, oriunde și nicăieri.

8.Pe vremuri găseai evadări în tine, îți cultivai escapismul și îți cizelai dialectica.

9.Acum timpul a depus aluviuni sub formă de celulită, colesterol, trigliceride și glicemie, și, pentru a scăpa temporar de timp, unii se refugiază din social și din solitudine în spelunci și taverne sordide, și își anesteziază corpul și gândurile cu alcool.

10.Genul feminin a căpătat proporții dizgrațioase, iar genul masculin vomează spleenul și repulsia față de manifestările unei vieți ce și-a pierdut atractivitatea și stimulii, o lichefiază și o bea într-o tavernă, împrumutând una din înfățișările sordide și fade ale vieții.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!