poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 816 .



Plictisul și spleenul 2,3. Viața 8
personale [ ]
{Ganduri reflexive}

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2017-03-11  |     | 



Spleenul urcă greața în gâtlej, îmi pune dizgrațiosul în exces pe limbă, și-l vomez, căci nu-i suport substanța imundă, dizolv pe limbă o pastilă de estetică, care-mi curăță și împrospătează cavitatea bucală.
Dizolv spleenul în substanța sacră a creației, și când nu mai rămâne nimic din el, în golul rămas liber îmi așez estetica arhitecturii ființei, ce este arhetipul structurii ființiale și paradigmă a sublimului în creație.
Plictisul face ca timpul să caște, inoculat în om îl determină să perceapă discontinuitatea, sincopele și fluctuațiile existenței, iar când manifestării plictisului nu i se pune piedică, acesta trece pe On blazarea, cu renunțarea ce trece pe contrasens și se izbește violent de non-sensul spulberând sensurile.
Când plictisul decade în blazare, ființa își caută reperele în non-voință și creează sensuri ilogice neantului și tenebrelor, prin care se mișcă debusolată și dezabuzată.
Să căutăm ludicul într-o viață care a uitat semnificațiile jocurilor, căci ludicul ne creează iluzia stenică și vivifiantă că viața e o continuă vacanță, care supune munca și modelează din ea hobby-uri, ce ne induc o viziune distractivă asupra muncii.
Să ne jucăm cu suferința, creând în ea voioșia, să o determinăm să își schimbe efectele dureroase în vibrații ale veseliei, care știe însă că și-a clădit fundația pe structurile suferinței.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!