poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1328 .



Gânduri pentru ani mulți și buni (9)
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Constantin ]

2005-10-09  |     | 




Privirea este o proprietate fantastică a ochilor noștri, care pe lângă înțelegerea celor ce ne înconjoară și recepționarea infomațiilor din afară, mai au și marele dar de a ne expune trăirile sufletești. De cele mai multe ori aceste trăiri sunt însoțite de lacrimi.
Cea mai nesuferită și urâtă lacrimă este cea de dezmierdare, de părere de rău că nu îți poți realiza o dorință pe care o consideri ca un lucru care ți se cuvine necondiționat. De cele mai multe ori aștepți ca această lacrimă să-ți fie ștearsă pe obrazul prefăcut de către cel care trebuie să te asiste la acest mic teatru. În aceste momente jocul pe care îl face persoana care plânge este o dereglare a corpului emoțional, este o implantare automată a unei stări de frică și teamă și pierderea de sub control a corpului emoțional, deci la apariția unei mici șanse de rănire a corpului fizic.
Lacrima de durere este cea care apare în momentul în care pe plan fizic sau emoțional se petrec leziuni constituite ca și obstacole care trebuie depășite în perioada ce va urma. Aceste lacrimi apar oricum dar nu rezolvă nimic, ele degeaba vor fi afișate în lume pentru că nimeni nu te ajută să le ștergi, tu singur trebuie să găsești căile de depășire a impasului, bineînțeles cu o sănătate bună care să-ți dea puterile de a trece peste necazuri. Trebuie să ne facem din lacrimile de durere niște lacrimi interioare pe care să le punem în corpul emoțional cu gândul clar că sentimentul de iubire interioară nu trebuie să se altereze și cu convingerea că impasul va fi depășit, după principiul că și după cea mai lungă noapte vine o zi.
Cea mai frumoasă lacrimă este cea de bucurie, cea care apare în cazurile de trecere prin stări emoționale de fericire. Această lacrimă ne poate crește iubirea din corpul emoțional și ne aduce o creștere a stării de sănătate dacă știm să ne expicăm acel moment ca fiind un simplu trecător pe cărarea bucuriilor din viața noastră. Sunt convins că cel care provoacă lacrima de bucurie are un retur energetic spiritual în corpul său, fapt care îi va aduce o creștere a nivelului de sănătate. Altfel spus dă cât mai multe lacrimi de bucurie ca să primești lacrimi de bucurie. Aș adăuga faptul că nici această lacrimă nu trebuie afișată, orice paradă a acestora conduce spre dezmierdare și totul devine teatru.
Am văzut zilele trecute o femeie rămasă văduvă de tânără, cu trei copii, cu o stare materială aproape nulă, fără o pregătire profesională care să-i aducă un venit material prea mare. Am admirat modul în care își poartă lacrima de durere, pe care nu poate să n-o aibă, m-a uimit modul în care ochii prind o umbră de rouă la bucuriile pe care i le aduc copiii, iar când am întrebat-o dacă are probleme de sănătate a spus că este convinsă că modul în care știe să depășească necazurile, este sursa ei de sănătate.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!