poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 752 .



De la noi din oraș
personale [ ]
Mergem spre...Europa!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2005-12-17  |     | 






Educația, atât de săracă pe la noi! Trebuie să vă povestesc ce am putut vedea În piața centrală din orașul nostru. Mergeam spre una din tarabe să cumpăr zarzavaturi pentru a le pune la borcan și, în fața mea multe persoane ce „căutau” cu privirea tarabele cu legume și fructe.
Dintr-o dată, un domn destul de bine îmbrăcat , ,,era probabil rătăcit” a scuipat cu toată puterea pe fața unei doamne ce se afla în trecere. Am crezut prima dată că e vorba de o ,,răfuială” între cei doi, dar mai târziu aveam să aflu următoarele:
Domnul C. de 56 ani, din Râmnic, privatizat, face mereu asemenea gesturi, scuipă pe jos, dar, de această dată a nimerit pe fața unei doamne, în vârstă de 44 ani, învățătoare la una din școlile din oraș.
Mare mi-a fost mirarea când am auzit ceea ce a spus domnul C., atunci când a fost întrebat de către doamna A de ce a făcut acest gest.
„Îmi cer scuze, dar așa scuip eu de obicei. E o întâmplare plăcută pentru mine că am greșit, nimerind o doamnă atât de drăguță!”
Nu știam ce să cred! Era intenționat gestul?
După mai multe cuvinte jignitoare care i-au fost adresate „domnului C.”, de cei care au asistat la această scenă, acesta a fost nevoit să cumpere un pachet de batiste de unică folosință pentru a șterge ,,minunata capodoperă” ce trona pe fața femeii.
Dragă domnule C. acele batiste, pot fi folosite și pentru a scuipa în ele. Nu trotuarul este cel care trebuie să „îndure” orice, în nici un caz, nici așa cum ați procedat dumneavoastră.
Sper, că din această experiență ați învățat ceva, „domnule C.”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!