poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4428 .



Elena Toma și oamenii de la lansarea celor două cărți ale ei
personale [ ]
note scrise pe fugă de un observator cuminte din sală

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [elian ]

2007-10-23  |     | 



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Recunosc, m-am îndreptat spre lansarea celor două cărți semnate Elena Toma cu o curiozitate intactă, voiam să cunosc autoarea și să observ îndeaproape oamenii care o înconjoară.
Am întâlnit-o în fața sălii Marin Preda. Un om cu surâs larg și cu o privire ce nu lasă loc semnelor de întrebare. Un om deschis și blând. Aveam niște prejudecăți, nu le mai am. Am găsit la lansarea aceea oameni din generații diferite și o atmosferă încărcată și caldă.

Mi-a fost drag să o revăd pe prietena mea, Doina Ghițescu, actrița cu suflet larg și voce impozantă și impozată, să ascult cu răbdare prezentarea cărților Elenei, am reținut mai ales discursul doamnei Dona Tudor care s-a făcut remarcată prin concizie și eleganța stilului.

Prietenii mei au fost "tulburați"(hmm, hmm...) oarecum de prezența în sală a unui grup artistic format dintr-un număr deloc mic de adolescente care au susținut un recital din poeziile Elenei. Da, o atmosferă vie, colorată și nu exagerez deloc dacă spun emoționantă.

M-a impresionat mai ales momentul în care Elena alături de doi copii a cântat o melodie, cred că îi spunea "pasărea albă", iertat să îmi fie dacă nu am reținut bine titlul. Vocea ei, gestica, sensibilitatea aparte a acestui om, repet, m-a impresionat. Am primit o lecție pentru care îi sunt recunoscătoare de aceea las aici un semn firav dar sigur de apreciere.

Am în față acum romanul ei "Ființe dificil de fixat", nu am reușit încă să îl parcurg până la final dar pot spune cu sinceritate că are un discurs curat, cu nerv și colorit integru.
Nu sunt singura care cunoaște detaliile ce au marcat biografia Elenei Toma, vă asigur că eu nu fac niciodată diferența între om și scriitură, dovadă faptul că nu am veleități de critic literar.

Elena a meritat baia de oameni din 20 octombrie, pot spune că am fost onorată să îi fiu aproape, chiar dacă nu am rămas până la final din motive care nu au ținut neapărat de voința mea.

Uneori cred că e mai cinstit să privim oamenii în față fără prejudecăți și să le acordăm respectul cuvenit, nu costă nimic, e pe gratis. Iată de ce întind mâna spre Elena aici și îi spun că un om cu o asemenea viață merită o privire directă și un chipiu al lui elian ridicat în semn de respect.

Am eu o vorbă..."n-ai ce face? scrie o carte" în cazul Elenei Toma, vorbesc îndeosebi despre romanul ei cu accente autobiografice, am descoperit cu uimire că vorba mea nu are temei.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!