poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1335 .



Loc al nesimțirii
personale [ Gânduri ]
NO NAME

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2008-10-01  |     | 



Să vii prin Bucuresti în treacăt sau ca simplu turist al doamnei aceleia blonde atât la păr, cât și la minte, ce se spune că lucrează pe la turism și care suferă de vedetism electoral și încearcă să promoveze un turism inexistent într-o țară cu drumuri pline de gropi sau chiar lipsă prin anumite locuri și zone ale acestei țări. Dar cine știe poate până la urmă vom inventa teleportarea și prin urmare nu vom mai avea nevoie de drumuri și vom putea în cele din urmă să ne relansăm așa cum trebuie turismul.
Prin urmare vă invit să veniți vreodată să vizitați acest București, acest loc superaglomerat, care a devenit un loc al nesimțirii și nepăsării umane.
Credeți-mă că am ajuns să consider și să nu mai cred că ar exista măcar o singură zi în care să nu vă faceți cruce de ceea ce veți vedea prin acest oraș, care s-a preschimbat de 20 de ani încoace într-un oraș al prostului gust și bădărăniei de mahala.
Puteți vedea deja celebrele persoane care-și mestecă al lor chewing gum cu gura deschisă până la urechi și fac baloane sau balonașe, de le poți observa cu ușurință măselele tocite și dinții îngălbeniți de la atâtea țigări.
De asemenea precum la grădina zoologică unde puteți observa acele maimuțe care se caută una pe alta de purici sau alte gângănii, aici veți avea deosebita plăcere să-i descoperiți pe oamenii din neanderthal, care se scobesc în nas cu o așa voință, de parcă doresc să-și atingă creierașele acelea micuțe ale lor cu degetul arătător și aceasta ori de câte ori îl introduc în nas în văzul tuturor oamenilor, fără nici un fel de rușine sau pudoare.
Un alt loc pe care vi l-aș recomanda cu dragă inimă să-l încercați, ca mai apoi să mă înjurați, ar fi metroul bucureștean și aceasta dimineața între orele 6.30 și 8.30, după amiaza între orele 12.00 și 14.00, iar mai apoi când scapă lumea de la serviciu, între orele 16.00 și 19.00. Prin urmare încercați și o călătorie cu metroul, unde vă asigur că va fi o experiență de neuitat. Aici la metrou, între acele ore pe care vi le-am indicat veți putea vedea cum peroanele sunt pline ochi de oameni, care stau lipiți unul de altul, de altfel un mod foarte simplu și mult mai eficient de a încerca diversele arome și mirosuri de parfumuri cu care s-au dat diverși indivizi sau cucoane mai cochete. Sau de ce nu, puteți chiar să aveți deosebita plăcere de a simți cu propriul dumneavoastră năsuc, transpirația unora sau altora, care sunt certați din fire cu apa și cu săpunul.
Dacă veți fi deosebit de norocoși, poate că veți avea parte de deosebita surpriză de a călătorii pe unul din acele trosoane de metrou în care garniturile de tren se opresc mai tot timpul prin tunelul întunecat și rece, unde se pot distinge mirosurile specifice de subteran, mirosuri asemănătoare cu cele de la canalizările refulate.
Și cea mai mare plăcere o veți simți în fiecare dimineață, ori de câte ori veți avea plăcerea să auziți prin garnitura de metrou cu care vă desfășurați călătoria, muzica dată cu volumul la maxim, la vreunul dintre acei nesimțiți ce din păcate nu prea au cei 7 ani de acasă și care ascultă muzică pe ale lor mp3-uri, de parcă ar suferi de ceva probleme cu auzul.
Și dimineața proaspeți treziți, cu cafeaua nebăută și ochii încă necrăpați de ziuă, mai aveți și neșansa să-l nimeriți pe vreunul prin preajma dumneavoastră, care ascultă manele cu volumul la maxim, fără să-i pese în a sa nesimțire câtuși de puțin, că-i deranjează pe alții.
De parcă acesta ar fi adevăratul motiv al trezirii dumneavoastră și din acest motiv v-ați început ziua, pentru a asculta acele manele cu versuri analfabete, la un volum maxim de decibeli.
Mai puteți să circulați cu autobuzul, tramvaiul sau oricare alt mijloc de transport în comun și să aveți neplăcerea de a simți cum părul din nas încearcă să se revolte, străduindu-se parcă să-ți pice pe jos cu tot cu nas, iar mucoasa nazală stă pur și simplu pe punctul să explodeze.
Și toate acestea din cauza unei persoane deficiente care nu știe ce este aceea igienă corporală sau pur și simplu nu-i pasă și prin urmare se comportă de parcă ar fi certată cu apa și săpunul, iar din acest motiv trupul începe să-i miroasă a putrefacție.
Dar asta este din păcate viața, în care uneori mai ai neplăcerea să întâlnești și astfel de cazuri ce îți dau senzația că de la Revolutie și până acum încă nu au înțeles că apa nu este numai pentru băut și zilnic se mai folosește și la spălatul trupului asudat de duhoarea zilei.
Iar nesimțirea o puteți observa la orice pas, inclusiv în acele cazuri în care veți avea neplăcerea să vedeți uneori pe stradă, tineri mai prost educați de ai lor părinți, ce jignesc pe câte vreun bătrânel ce le poate fi cu ușurință și bunic.
Oameni ce scuipă pe oriunde de parcă ar fi pe ulița neasfaltată a vreunui sat de prin anii 1800.
Șoferi nepăsători ce circulă și parchează oriunde și oricum, de parcă i-ar fi născut ale lor mame în mașină.
Șoferi de duzină, adevărați bizoni ce și-au luat permisul fără a realiza câtuși de puțin că pot ucide conducând un autovehicul fără a avea cunoștințele necesare.
Permise luate prin aranjamente și circulație blocată, dar plină totuși ochi de acești bizoni în trafic.
Dar din păcate aceasta este noua noastră viață într-o Europă unită, unde politicienii măresc salariile la bugetari și pensile la pensionari numai în an electoral, ca mai apoi în perioade de criză să le taie mai mult decât le-au dat în ultimii 5 ani de zile.
Și totuși, criză sau necriză, ei pot și au dreptul să cheltuie din banul public, fără rușine și fără nonșalanță, ori de câte ori au chef și pe toate prostiile, precum niște oameni cărora le-au lipsit jucărelele atunci când erau copii.
Ptiu ptiu ptiu să nu le fie de deochi dragii de ei.
Să mai vii și seara obosit acasă și să te amuzi de toate știrile stupide difuzate la TV sau de toate maimuțărelile politicienilor noștri dragi.
Și cu toate acestea viața merită totuși trăită, așa stupidă și pestriță cum din păcate o avem în zilele de azi.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!