poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1325 .



Gânduri pentru ani mulți și buni ( 27)
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Constantin ]

2009-02-23  |     | 





Am fost în urmă cu câteva luni la o întâlnire cu câțiva prieteni, oameni cu ceva școală și chiar realizări profesioale bune, dar nu deosebit de plini de avere materială. Din discuții la un moment dat s-a abordat problema banilor, au fost amintiți oameni foarte bogați care au afaceri fantastice. În vacarmul discuțiilor, unul dintre participanți i-a oprit pe toți și ne-a rugat să-l ascultăm. A dat un exemplu de superbogat, dar cu mintea cam puțin mobilată și a întrebat dacă cineva dintre noi ar fi de acord ca Dumnezeu să-l schimbe imediat cu bogatul în discuție. Nimeni nu a fost de acord. Deși căutăm identificări numai cu corpul fizic și averile materiale, suntem siguri dar nu prea recunoaștem că acestea sunt de fapt lucrurile noastre slabe și muritoare.
Dumnezeu a dat omului intelectul pentru ca el să Îl poată căuta și după ce a reușit să-L regăsească să aibă capacitatea să obțină claritatea lucrurilor să facă vizibile căile ce trebuie urmate pentru stăpânirea lumii spirituale proprii și interconexiunea favorabilă cu lumea materială.
Toată lumea spirituală și materială este o unitate universală vitală, iar divinitatea conectează toate lucrurile printr-o rețea a căror ,,secrete” trebuie să încercăm să le deslușim și să le aplicăm în viața noastră cu dublu scop.Unul este de a ne asigura o sănătate care să ne facă să ne bucurăm cât mai bine și cât mai mult de trecătoarea viață materială, iar al doilea scop este de a ne adapta rezonanței universale creată de divinitate. Calea de adaptare e una singură, iubirea.
Trebuie să căutăm adevărul din noi, din spiritul nostru. Normal este să fim tot timpul fericiți și luptători, niciodată triști, invidioși sau furioși. Nu trebuie să alegem nimic în afara iubirii pentru că orice altceva conduce la frică. Atingerea stării de frică ne face să pierdem controlul asupra psihicului propriu, ruperea legăturii cu energia divină și apar două dezastre: boala corpului fizic și expunerea corpului și a minții pentru a fi conduse de cei din jur.
Tot ce ai nevoie în viață se află lângă noi. Calea de a obține ceea ce ai nevoie este iubirea și lupta. Dacă știm să luptăm împotriva sărăciei, a invidiei, a furiei celor din jur atunci întotdeauna îi vom iubi atât pe cei care sunt cu noi, dar și pe cei ce sunt împotrivă. Cel care a plecat de la sursa energetică divină prin manifestări deprimante, dacă se va vedea iubit va găsi mai ușor calea de reîntoarcere la conexiunea divină. Am mai amintit o rugăciune care ajută la înlăturarea gândurilor și acțiunilor rele.,, Doamne întoarce-i la bunătate și la rugăciune pe toți vrăjmașii mei. Amin.”
Atâta timp cât omul se oprește numai la viața lui materială, el rămâne vulnerabil, slab, muritor. În această situație nu va înțelege niciodată sensul adevărat, universal, al iubirii. Va fi stăpânit numai de frică și de întuneric. Nici o realizare fantastică a unor averi materiale, mai puțin sau mai mult meritate și cinstite, nu-i va îmbogăți corpul spiritual și nu va arăta calea de cunoaștere a adevăratelor rezonanțe universale date de divinitate.
Iubirea este lumina, frica este întunericul. Dacă în întuneric apare o rază de lumină, întunericul moare. Nu se poate intra cu întuneric în universul de lumină unde iubirea aduce frumusețile vieții, adevărul, bucuria, setea de armonie universală, de cunoaștere.
Trebuie să ne cunoaștem pe noi înșine. Numai atunci vom atinge un grad de conștiință care să ne conducă la iubirea întregii lumi materiale, nu vom mai face rău nimănui și ne având dușmani vom putea trăi ani mulți și buni pe pământ.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!