poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3361 .



Demolatorii de mituri
personale [ ]
- sau creatorii de realități? -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [first_man ]

2006-05-13  |     | 



În fiecare zi ești înconjurat de mituri. Unele pornite de la adevăruri mărunte, altele de la niște simple povești SF scornite de mințile care nu au altceva de făcut.
Problema este că noi, mă refer la oamenii de rând, care luptă pentru a supraviețui, nu avem timp pentru a le verifica și demola. Singura șansă ca aceste mituri să fie verificate o au cei care nu au altceva de făcut (se aseamănă cam mult cu cei care au pornit aceste mituri) și asta duce la crearea de alte mituri, ceea ce, părerea mea, va duce la o saturație completă a minții umane încât orice se va spune va fi luat drept mit (sau la vremea aceea vor fi deja adevăruri?).
Aceia care se ocupă de demolarea de mituri sunt mult prea implicați în ele ca să poată privi lucrurile obiectiv, oricâte probe ar face sau cere. Implicarea lor e de forma cunoștințelor acumulate, pe parcurs conducând către blocarea gândirii logice, făcând ca miturile să fie demolate cu ajutorul altor mituri, care au fost demolate de alte mituri...și tot așa. Deranjant. Pentru că în felul acesta NU EXISTÃ demolatori de mituri.
Informațiile pe care le prezintă mass-media sunt niște mituri spuse ca adevăruri, producând un amalgam de mituri reale, în loc ca aceia care le scriu să fie demolatori de mituri. Dar aceștia sunt niște oameni care luptă pentru viața de zi cu zi, iar lupta lor a luat forma luptei pentru cel mai bun mit creat, care nu poate fi probat, cel puțin de către demolatorii de mituri plictisiți, care nu cred în miturile recente ci numai în cele vechi și de demult, pe care nu izbutesc să le demonteze.
Implicațiile acestor lupte dintre mituri, demolatori și realitate duce către o tâmpire generală. Miturile vor exista întotdeauna, fiind alimentate non-stop, demolatorii de mituri, care nu sunt demolatori, vor aduce alte mituri în joc, iar realitatea...nu va mai exista, sau toate acestea vor fi realitatea.
Un demolator de mituri poate fi doar un om luat din luptă, lăsat liber, sau mă rog atât cât poate fi considerat liber, și pus în fața unei planșe cu nu mai mult de un mit la 3 (trei) ani. În felul asta are timp și de distracție și de o mai mică implicare în alte mituri. Dar aste nu se va întâmpla niciodată. Hmmm! Foarte supărător! Nu credeți?

Uite realitate!!!!!!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!