poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2238 .



Cenaclul www.poezie.ro si eu
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Niculescu ]

2003-03-01  |     | 



Ora 16.44
Dupa o noapte intreaga petrecuta la discoteca, in sfarsit deschid si eu ochii, imbatat de somn.Buna dimi...seara!Cu toate ca urasc manelele, imi mai rasuna in urechi si acum "Supararea cand imi vine/Rup camasa da pa mine". Chiar am rupt totul de pe mine aseara, Doamne fereste, sa nu intelegi gresit, adica am dansat ca nebunul toata noaptea, caci cum intru pe ringul de dans, nu ma mai scoti nici cu sticla de vodka!

Ora 16.44 si inca ceva
Dintr-o data imi amintesc ca trebuie sa ma car tocmai pana la Club A. Nu prea sunt eu obisnuit cu astfel de iesiri literare, dar sa presupunem ca pe-acolo nu se mananca oameni. Bine ca mi-am amintit (!)... de mancare, ca mi s-a si facut o foame...Sa te vad, Nicule, ia de unde nu-i! Ei las' ca trece si asta, vorba poetului "toate-s trecatoare". Si totusi,ia sa trimit pe cineva in statie.Sergiu? Asta e omu-calculator, nici nu s-a trezit bine si e deja cu nasul in ... Linux, nici nu-i mai zic.Oleg?(da, da, citesti bine, nu rade!)Saracul, vai si-amar de sufletelul lui, din toata turma de, stai asa,unu plus una, plus unu, plus una, plus una, plus unu si inca vre-o doi, si inca vre-o doua, in total, stai ca-ti spun, caci fac contabilitate cu bilanturi si balante si stiu sa socot, in total, aproape douaspe persoane, numai lui i-a interzis bodyguardul(tradus motamot in romana ar insemna "bate gardul",ca sa nu am de-a face sau de-afacere(?),nu mai stiu, cu legea Pruteanu)sa intre aseara, ca, cica e prea mic de varsta. N-avea nici un act la el ca sa demonstreze ca este chiar cel mai mare dintre noi si nici nu s-ar pune problema, adevarul e ca statura sa iti inseala privirile. Sa vedem ce zice Adrian. Asta de obicei doarme sub mine, avem paturile suprapuse. Ptiu!Am fost atat de treaz ca nici nu i-am auzit sforaitul pana acum. Ca printr-o minune, Roman, a cincea persoana a camerei, intra pe usa si ma intreaba daca vreau ceva din statie. Da! Vreau, stii tu, o salata de icre si o paine, da vii repede ca se face ora..., ca sa si facut si asta nu mai vine, iar eu trebuie sa plec. Las' ca poate ma hranesc aia cu ceva !

Ora 17.25
Haide, Nicule al lui Gheorghe, al lui Pavel, al lui Nicolae, al lui Stefan, ma opresc aici, ia-ti 50 de mii pentru orice eventutilitate(poate nu ma vor pune sa le cumpar tot barul), mai ia-ti vre-o sase mii pentru bilet, ca tampitii astia de controlori abia asteapta sa-ti extraga necesarul de zi cu zi din buzunare, si pe-aici ti-e calea!

Ora 17.30
Ma aflu in masina treisutetreisunu. De ce-mi aminteste numarul acesta? Aha, contul "Produse in curs de executie" din planul general de conturi, bingo! Dupa toate probabilitatile masina ajunge in 20 min la statia aia de langa macdonaldsu' de pe magheru si timp de vre-o 10 min merg cu autopasul pana la Club A, o nimica toata! Zis si facut, doar ca am dat-o un pic in bara cu socotitul minutelor.

Ora 18.20
Club A. Incep sa ma intreb, ce dr.aqu mai caut si eu pe-aici, printre atatea personalitati? Si tot eu ma linistesc, lasa, ma, c-ai sa ajungi si tu ca ei, meseria ta e sa speri si scrie, frate!

Ora ... nu mai stiu cat, ca inauntru nu sunt telefoane publice, totusi, presupun ca e mai mult de 18.20.
Poezia incepe sa curga. Poezia se afla la ea acasa! E altceva, e cu totul altceva decat sa stai in fata calculatorului pe net! Chat-ul nu poate imita degetele mijlocii ale lui bogdangeana, aratate in gluma, bineinteles, ciocnitul sticlelor de bere, discutiile metalistilor din spatele cortinei carora li se dedica versuri fara ca ei sa stie, mutrele celor care nu inteleg de ce injoseste cosmin intr-atata Franta si cultura franceza si multe alte lucruri care m-au facut, pur si simplu, sa regret faptul ca timpul s-a scurs asa usor.
Nici nu-ti imaginezi ce-ai pierdut, tu, cel care nu ai fost prezent acolo!

P.S: Drag cititor, in cazul in care observi lipsa unor semne de punctuatie in textul acesta, ai tastatura in fata, asa ca apasa si tu vre-un punct sau vre-o virgula si imagineaza-ti ca le-ai pus la locul lor.


28.02.2003

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!