poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2695 .



Reconversie usoara!
personale [ Gânduri ]
Fara cuvinte

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nerazzurro ]

2004-01-28  |     | 



De ceva vreme încoace, șlagărul cu reconversia profesională e pe buzele tuturor politicienilor nostri. Nimeni nu se întreabă însă cum operează ea și mai ales, care ar fi efectele. Iată o posibilă variantă de răspuns.
Păi dacă ai terminat Dreptul și nu ești fumător, poți să aspiri la un post de supraveghetor de raion într-un supermarket. Se cheamă că lupți pentru apărarea legalității, nu? Sau poți să închei polițe RCA, cu condiția să ai un hârb de mașină pe care să o transformi în birou.
Dacă ești absolvent de sociologie, ai un loc asigurat pe stradă, ca operator de interviuri și sondaje de rezultatele cărora oricum nu se sinchisește nimeni, iar dacă ești psiholog, atunci poți face carieră ca babysitter. Dacă ai terminat jurnalismul, ideal ar fi să-ți faci mâna ca vânzător de ziare prin metrou sau în intersecții. Pentru actori deja situația se complică puțin. Lor le trebuie un curs de specializare pentru a accede într-o televiziune la un post de prezentator al horoscopului sau al rubricii meteo. Cu puțin noroc și permis de conducere, pentru economiști s-ar mai putea găsi un post de casier, pentru că și ăștia lucrează cu cifre. Absolvenții de relații publice, pot împărți fluturași pe stradă sau în cutiile poștale, dar numai după un traning prealabil și dacă au prezență agreabilă. Informaticienii vor introduce la greu date în calculatoare, iar dacă ai terminat facultatea de transporturi, ar fi împotriva legilor firii să nu devii un taximetrist de succes. Mediciniștii pot deveni rezidenți - a se citi dealeri - pe piața traficului cu organe sau cu nou născuți, sub condiția de a fi cu analizelele la zi, în timp ce arhitecții fără datorii la întreținere, sunt mari favoriți în lupta pentru un post de agent imobiliar sau de administrator de bloc. Ca agronom, cel mai potrivit ar fi să lucrezi la spații verzi, iar ca medic veterinar, un post de tranșator într-o carmangerie, e șansa cu care s-ar putea să te întâlnești o dată în viață. Nu în cele din urmă, dacă ești absolvent al Conservatorului, un post de colindător cu "Dă Domnu' Doamne", ți-ar oferi suprema consacrare.
Vă doresc reconversie ușoară, spre slava și prosperitatea celor care ne conduc!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!