poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2191 .



Platformă electorală
personale [ Gânduri ]
Votați SATIRA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nerazzurro ]

2004-05-28  |     | 



Preambul
Alții care este, vă promit că o să fie mai bine. Da, dar nu uitați că "mai bine" e uneori dușmanul lui "bine". Eu vă promit doar că, mai rău decât atât nu se poate.

Cheia de boltă a platformei
Voi face totul pentru ca în țară să domnească lenea, iar prostia să fie subvenționată.

Platforma propriu-zisă
De la bun început, vă garantez restructurarea salariilor și indexarea șomajului.
În spiritul sintagmei "aici sunt banii dumneavoastră", promit să astup toate găurile din economie, cu fonduri provenite de la bugetul de stat.
Voi elabora un pachet de legi care să prevadă sancțiuni aspre, pentru cei ce încă nu înțeleg să încalce legea.
Voi iniția împotriva banilor murdari, o campanie energică de spălare a acestora.
Celor ce se simt îngrijorați de nivelul ridicat al corupției, le voi demonstra că e mai ușor să muncești și să gândești pe stomacul gol, decât să râgîi a sătul cu conștiința încărcată.
Voi milita pentru înființarea unei noi camere în Parlamentul României, destinată celor ce vor fi condamnați să presteze muncă în folosul comunității, în urma săvârșirii unor infracțiuni foarte grave.
Prostituția nu va mai fi încriminată ca infracțiune, ci va fi reconfirmată drept cea mai veche dintre meserii, iar practicantele ei vor fi înnobilate cu titlul de "femei desculcărețe".
Voi promova programe sociale de largă respirație în rândul maselor, cum ar fi:
programul "șprițul și chiștocul" - destinat tuturor salariaților, sau
programul "netul și scutirea medicală" - destinat elevilor și studenților
Pentru viitoarele mămici voi reduce perioada de sarcină, de la nouă luni, la patru luni și jumătate.
Voi face mijloace de transport speciale pentru persoanele de vârsta a treia, astfel încât tinerii să nu mai fie nevoiți să le ofere locul pe scaun.
În locul tichetelor de masă, vă voi oferi bilete la meci sau la filmele indiene.
Tradiționalul festival de muzică Cerbul de aur, va deveni Maneaua de tinichea.
Libertatea presei va fi garantată. Astfel, jurnaliștii vor avea dreptul să scrie ceea ce vor despre tot ceea ce vor, cu condiția să nu publice nimic.
Voi îmbunătăți calitatea și compoziția apei, pentru ca toată lumea să poată beneficia de băi cu nămol, chiar în propria cadă.
Concediul de odihnă legal nu va mai fi de doar 21 de zile lucrătoare, ci va avea o durată echivalentă cu perioada în care fiecare reușește să supraviețuiască fără nici un venit.
Pentru a nu exista nici un fel de discriminare față de minoritatea maghiară, atunci când românii vor avea parte de pîine și circ, ungurii să beneficieze de gulașul și ceardașul tradiționale.
Voi acorda substanțiale prime la export, familiilor care reușesc să trimită cât mai mulți membri, la cules de căpșuni sau portocale.
În domeniul relațiilor conjugale vom asista la o manifestare plenară a liberalismului. Astfel, va fi permisă căsătoria între clonele aceleiași persoane, considerând aceasta, o interpretare modernă a proverbului "cine se aseamănă se adună".
Reforma nu va ocoli nici sistemul bancar, băncile urmând să acorde populației noi credite, destinate rambursării unor credite mai vechi. Cetățeanul trebuie să simtă că este mai degrabă un bun platnic, decât un dator vândut.
În această nobilă și dificilă misie, voi fi înconjurat de o gașcă de specialiști, care vor deține funcții de "secretar de stat degeaba".

Cuvinte de încheiere
Fie ca această platformă, să trezească interesul unora și să sancționeze dezinteresul celorlalți. Așa să-mi ajute cei de jos.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!