poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1961 .



In loc de ramas bun.
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Clarissa ]

2004-08-30  |     | 



Azi am trait pe propria mea piele, ceea ce a trăit Corneliu Coposu, cînd a fost huiduit de mineri și de dușmanii democației. Mi s-a retras dreptul la cuvint, nu mai am voie să scriu nimic pe paginile forumului UNATC, pentru ca furnizez "informații periculoase".
Nu știu ce a găsit acea tovarășă "Nona" periculos în satirele mele, în opiniile mele personale.
Acesta este nivelul de înțelegere al unora, de aceea , poate că va trebui să-mi strîng textele cu grijă și de pe alte site, ca să nu dispară articolele mele și alte mărunțișuri publicate.
Sînt foarte dezamăgită de atitudinea unor oameni obtuzi în gîndire și prea puțin dotați cu simțul umorului.
Sînt dezamăgită de nivelul de înțelegere și de sărăcia ideilor, de lipsa democrației într-o instituție, unde se joacă teatru și unde se învață despre comedia și despre tragedia umană. Sînt uluită de sărăcia replicilor, de tonul supărător, amenințător, cu care fiecare nou venit pe forum, este întîmpinat. Sînt dezamăgită de nerespectarea dreptului la cuvînt, de interzicerea liberei exprimări.
Sînt oricum ocupată cu alte lucruri acum, însă nu pot concepe, de ce acești oameni au învățat o meserie pe care nu o înțeleg?
Un actor, un regizor, un profesor de teatru, trebuie să dețină informații despre oameni și depre relațiile dintre oameni.Trebuie să fie dotați de la natură cu inteligență , trebuie să fie toleranți și să accepte păreri opuse și poelmici.
De ce vor ei ca sărmanii candidați să recite fabule și poezii de dragoste, roluri comice, doar pentru ca " e de rîs, să moară mama"?
A ajuns o instituție atît de jos, încît să angajeze oameni incorecți și duri, care nu au simțul umorului și care -și bat joc de candidați? De ce nu știu să dea replici, să răspundă "informațiilor periculoase"?
Pentru că sînt niște farsori incapabili de a se disculpa, sau de a răspunde în același ton unei satire(tocmai ei nu știu ce-i satira!)și nu înțeleg mesajul unei epigrame?
Aceste statui reci vor o exprimare elevată și trăire scenică, ei care compară candidații cu "snopii de grîu" (citat din perlele verbale ale Nonei), proaspăt treierați, rezemați de masa ei de dictatoare UNATC?
Păi informațiile mele au fost periculoase, pentru că i-am replicat, că numai chinezii taie orez și sînt muți și fricoși la examene. De ce au fost informațiile mele deranjante pentru tovarășii UNATC dacă am scris, că peisajul ei cîmpenesc s-ar putea intitula "La treierat " și că ar putea apărea ca "Sonetele închipuite ale lui Shakespeare" ale lui Voiculescu, un tablou imaginat al lui Grigorescu, intitulat "La treierat", pictat de Nona? Este adevărat că am întrebat-o, dacă au invitat și un sobor de preoți și dacă au aruncat o găină peste clădire, însă n-a fost ceva otrăvitor, ci satirizarea snopilor tăcuți de grîu din gura de aur a profetei Nona.
Pentru mine, oamenii nu sînt furaje agricole.
Sînt pe undeva, fericită că nu mai scriu acolo..Nu pot scrie undeva unde sînt îngrădită.
Nu știu dacă problema românului se bazează tot pe salamul cu soia, nu știu dacă am mîncat icre negre mai des de două trei ori pe an și am băut șampanie.
Să ne întoarcem oare, la vechile orînduiri și concepții despre lume? Ce este de fapt, democratia?
Oameni buni, treziți-vă! În anul 2007 vom în uniunea europeană și vom mînca salam unguresc pe săturate și icre negre...poate că mai este timp, pentru o altfel de educație, cea civică. Ne lipsește toleranța . Oare o vom învăța vreodată, sau vom rămîne mereu, cu același zîmbet fățarnic pe buze, în timp ce femei primitive și puerile ca Nona, vor scanda pe străzi:
"Coposu, roade osu'".
Caragiale nu are un loc al lui acolo, trebuie schimbat cu un personaj potrivit locului, cum ar fi Vasile Tomazian.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!