poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 871 .



Gâduri pentru ani mulți și buni (7)
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Constantin ]

2005-08-07  |     | 



Cu câțiva ani în urmă am avut ocazia să cunosc o fată care la prima vedere părea un exemplu de urâțenie feminină. Am asistat la un schimb de impresii ale ei cu un bărbat, care a îndrăznit să o întrebe dacă se consideră urâtă. Răspunsul ei m-a marcat profund, a spus că este frumoasă și dacă nu credem să-i privim părul care este superb. Atunci am rămas surprins de atitudinea ei, am observat că întradevăr pletele ei erau de o frumusețe rară, doar atât că din afară nu le vedeai din cauza altor părți fizice ale corpului ei.
Atunci am constatat că această fată are ceva deosebit, ea se iubea atât de mult pentru a arăta celor din jur că este frumoasă, împărțea iubirea ei așa cum liliacul în primăvară își împarte parfumul inegalabil. Azi după mulți ani constat că fata de care vă povestesc este deosebit de sănătoasă, pare mereu tânără, puternică și a realizat în viață tot ce și-a dorit.
La naștere Dumnezeu ne-a lăsat să fim responsabilul corpului nostru fizic, trebuie să înțelegem că numai printr-o stare sufletească bună putem să ne urmărim componentele corpului și să avem parte de corp și suflet fără leziuni.
Corpul emoțional trebuie să cunoască numai iubirea, în caz contrar apar elementele care distrug sănătatea. Iubirea trebuie realizată pentru noi, pentru corpul nostru pe care trebuie să ni-l facem și să ni-l închipuim perfect. Numai când celor din jur le dovedim că iubirea este tot ce ne caracterizează, atunci ei vor veni lângă noi cu iubire și relațiile noastre vor fi frumoase, așa cum le dorim.
Dacă nu ne iubim atunci mintea noastră va fi pradă pentru frică și teamă, se pierde controlul asupra corpului fizic, vor apare mânia, gelozia, invidia și setea de a domina cu orice preț pe cel de lângă noi. Din păcate uneori reușesc aceste manevre malefice și nu apare clar cauza bolilor care distrug corpul.
Acum sunt convins că veți spune că bolile apar și la oameni buni, nu doar la cei răi. Așa este, dar mulți oameni buni își manifestă bunătatea către cei din jur fără a se iubi pe ei pentru a avea în primul rând procentul maxim de iubire în corpul emoțional, pentru a crea o stare de fericire interioară care să-i dea sănătatea. Cum se poate face această stare? În continuare am să descriu un mod de stăpânire și de iubire a corpului fizic.
Din poziția culcat, cu ochii închiși, inspirați pe nas și expirați pe gură. Închipuiți-vă că vă mîngâiați corpul începând din zona capului până la vârfurile degetelor de la picioare. Alternați senzația de greutate cu cea de imponderabilitate a păților din corp. Apoi respirați și sesizați splendoarea pătrunderii aerului în plămâni, bucurați-vă că aveți acest dar de a da corpului oxigenul de care avem strictă nevoie, iubiți-vă pentru acest dar și după ce faceți acest exercițiu spuneți o rugăciune.
În timp, cu exerciții nu prea complicate, veți reuși să vă cunoașteți bine și celelate componente ale corpului fizic, le veți iubi și ocroti, veți fi mai sănătos (sănătoasă), veți iubi mai mult pe cei din jur și veți fi mai iubit(ă).



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!