poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3107 .



Amiază în Safad
poezie [ ]
Orașul cu morți vii și vii morți Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Anariadna ]

2010-09-23  |     | 



Treceam prin aerul orașului ca printr-o auroră alb-negru, cu cenuși, cruci și mătănii răspândite pe ziduri și pe porți. Ne mumifica soarele și continuam să mergem: începeam să ne integrăm în tablou.

Treceam prin tine trupul și gândul meu, pentru a-și umezi ele giulgiul crăpat. Pentru a mă agăța în grabnica trecere de o schijă din osul tău și să rămână o fâșie din mine cu tine. Pentru a mă învârteji eu trecând peste nervul tău vertebral și să îl jumulesc după mine.

Aerul orașului mă îngurgita ca o lipitoare infinită. Și ca o năframă șerpuiam printre oamenii de nămol să te îmbrac în mine. Tu mă purtai ca un împărat sceptrul său de aur și de sânge.

Ca printr-o apă blândă mă trec prin râurile tale. Tu te învolburezi ca ochiul de Rin și te ridici ca Lorelei și te arunci în gol și mă înghiți. Așa, cu mine lichidă în tine, urci dealul Safadului. Încet devenim transparenți și ne ridicăm printre case, deodată cu transpirația lumânărilor din ultima noapte.

Auroră alb-negru înfloresc și doar ca adiere și aură mă aranjez în jurul tău. Adesea, când gândul tău trece de mine, mă reped în clopotele mănăstirii și în minarete și în dezlănțuită șoaptă îți răsun încă un apogeu și încă unul.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!