poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 238 .



Prietenul meu (I)
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Zorila ]

2022-03-16  |     | 



Săptămâna trecută veni un prieten. Stăteam la căldură. Mi-a șoptit: "hai să facem o tură."
Ne-am dus până-n sat să vedem o casă. Ne-am dus pe jos așa că mi-am tras haina roasă, da' groasă. De ceva vreme tot caut chirie, cumătra mea nu mai poa' să mă ție. Am fost și-am văzut amândoi o casă frumoasă. L-am întrebat: "ce zici?" S-a uitat la terasă. Era plină cu dalii albe, roz, violet și galbene. "E într-adevăr o casă tare frumoasă!"
"Să mai mergem o țâră", i-am zis. Eram tulburel. Nu de la vin, ci de la prețul piperat nițel. Ne plimbăm. Îl duc în centru la bibliotecă. "Aici e o damă foarte corectă". Mergem și pe la amfiteatrul artistului Gelu. Aici e mai liniște, dar bate-un pic vântul.
Mi-e sete, îl duc repejor la izvor, la Budine. "Să ședem un pic pe băncuță..." Nu-i vreme. Vrea să purcedem, mă gândesc să-i arăt o drăguță. Ne-ntoarcem pâș-pâș și-oprim la farmacie. E una mai tinerică, o-ntreb ce mai face. E damă cu facultate, mă-ntreabă de sănătate. Ies cu-o sacoșă, mi-a zis ca să vin și mâine. Mi-a dat și ceai pentru intestine.
"Am obosit și sunt prăfuit. Ne mai plimbăm mâine." îi zic. Și haina-i cam groasă, cred că o să-mi cumpăr una mai ușoară, din mătasă.
"Haidem încă o țâră, să vii pe la mine, îți arăt două clavecine." M-am dus, că stătea un pic mai încolo. Mi-a arătat ce mai are și ce-a mai făcut. E harnic tare, să știți, mi-a plăcut. Mi-a fost un pic frică de mașinării, mi-a zis că sunt blânde și că nu sunt vii. Mi-a zis că are și-o droaie de copii. Noroc că nu erau acasă. Îmi stâlceau barba, că-s niște pramatii. Are și o grădină beton, cu flori colosale și păuni ascunși în balcon.
"Mă gândesc să vând tot!" A glumit. Mă uit la el și nu zice nimic. A glumit?
Mă duc acasă, am dormit un pic. O noapte, o dimineață și-apoi pân' la asfințit. În vis, prietenul era și mai voinic. Jongla cu trei mingi și le arunca, iar una din ele chiar flăcări scotea. Mi-a spus că e gata să mergem la drum. Îl întreb de un sandviș, îmi dă un rucsac. Înăuntru mă uit, era universul cât un cozonac!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!