poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4808 .



HUÃ!
presa [ ]
– Regele României își petrece ziua de naștere în Elveția – Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-10-25  |     | 



*
Ieri, am citit articolul apologetic (din Dilema Veche!) semnat de d'l Pleșu și-am rămas în “prostație”, de nici acum nu-mi dau seama a cui apologetică mai făcea domnia sa: a liiciilor, a patapiticiților, a steliciților, a scuipărătoritorilor prin filosofii-arte & meserii, a adevăriștilor tudor-pupescieni (sefeiști: n.a.!) mai vechi, ori mai noi?
Pfui, personal prefer să... și consider că...: nu-i bine să-mi vin, deoacamdată, 'n fire! Să trăiești tu, națiune, până mi-oi veni și io în fire! Uraaa! Uraaa! Uraaa! Trăiască forța politică aberativă!


**
– Bă, capu' la stângaaa, și cu ochii cât sarmalele-nainte marș, până la helicopteru' care vine cu Sân' Dumitru și cu alte moaște și cu o bucată de cruce din Grecia.
– HUÃ!
– Și mai terminaaați cu Paraschieva, că e cam trecutăăă. HUÃ! Și de data asta Moaștele Paraschievei au inspiraaat – nu numai de data astaaa! –, timp de trei zile niște muuulte femei “rezistant-realiste” înspre greva foamei și friiiguuuluuuiii, care la rââândul lor auuu inspiraat, cum vă spusei, pe altele ca să să cază/ridiceee doar-doar de-ar fi să fie și să fie și să se calce-n picioaaare la-nghesuială, unele dintre ele ajungând a fi asistaaat/ridicaaate de S.M.U.R.D.-ul cel prea cuviooos, chiar spunând că vor reveni la Iaaași, aicișa, dar și-n Bucureești, ca să pupe moașteee.
– HUÃ!
– Iar Eu acușicaaa, după o re-ncărcare cu vin, vin și vă spuuun, prea credincioși ai mei, că de vineri începând va fi ceva mai lungă... chestieee cu Dimitrieee, că ăsta ține șase zileee, iar sarmale vă dau abiaaa miercuuuri (27 octombrie, 2010, a.c.: n.a!) după cum v-am spuuus ca Î.P.S. ce suuunt, și ca să nu coruuup organiziereașiii sindicali ce mi-auuu venit într-un un fel în gând... îîînd!, păstrând ei taina împărtășaniei din gâtuuul și duhuuul sfânt al fostei propriiietăți a sindicaaatelooor!
...
– HUÃ!


***
– Păi, uitați-vă, cum e predată matematica, nu-i așa? HUÃ! În școala primară gândeam cu năduf cum o să fiu eu maidan (“madam”: n.a.!) și viitoare ministră a învățământului. HUÃ! Învățământul românesc e la pământ! HUÃ! Chiar așa! HUÃ! C-am ajuns iar să vă zic: HUÃ! Mai multe educatoare s-au apucat de o grevă prelungită a foamei, prinse fiind, din solidaritate, în “MAREA GREVÃ A FOAMEI PERSONALULUI CALIFICAT”. Una chiar a zis că nu vrea să ajungă o educatoare decrepită când o să ajungă la pensie. HUÃ! 'Ce că ea vrea pensie imediat după ce și-a văzut visul cu ochii: ceva între 18 și 23 de ani! HUÃ! HUÃ, că tot sunt parlamentară! HUÃ! Democrația e o curvă! HUÃ! V-am predat aritmetică pe pâine, iar acum ea stă-n Parlament, da' nu vrea să voteze. HUÃ! N-am cuvinte nici de HUÃ, fiindcă prețurile au crescut de cinci ori. HUÃ! Anul trecut o pâine de o jumătate de kil era doi lei, iar acum e 0,80 de bani, deși are același gramaj! HUÃ!
– HUÃ!
– HUÃ! În Franța, cu o inteligență minimă, până și elevii dau cu pietre și cu “coctaile molotov” în stradă, iar noi dăm doar cu câte o cisternă de alcool de 20 de tone în plină șosea europeană. HUÃ!


****
– Vrem pahare, vrem pahare, vrem pahare, ca să fie bună-stare!
– HUÃ!
– Trei mii de militari, numărați de mine în calitate de fost ministru al învățământului militar (HUÃ!), aflați în rezervă, au venit încă de azi-noapte ca să protesteze în fața Cotrocenilor pe cale amiabilă.
– HUÃ!
– O să ajungeți să mâncați antene parabolice pentr-o sută de posturi televizate. HUÃ! HUÃ! Aș vrea să vorbesc pentru telespectatori!
– Huă!
– Începând de astăzi sunt programate mai multe demonstrații de dimineața până noaptea. HUÃ! Să vă fie salarizarea unică. HUÃ! Ca să știm și noi. HUÃ!
– Huă!
– O să ne ducem și la CEDO cu comportamentul nostru, drept dovadă!
– HUÃ!
– Avem multe de spus... cum ar fi: HUÃ!
– HUÃ!
– Afară din țară, cu excluderea socială! HUÃ!
...
– HUÃ! (asta așa, ca să vă re-amintesc: n.a.!)


*****
– Și... ia, ia săltați-vă și voi fustele, femeile, iar bărbații dați-vă nădragii-n vine, întoarceți-vă cu curu' către palatu' Cotroceni și trageți niște: Băsescu, Băsescu, Băsescu! HUÃ!
– Huă!
– Hai, repede, că nu prea a mai rămas nimic de ars din patrimoniul sindicatelor. HUÃ!
– HUÃ!
– HUÃ! Ieși afară! Ieși c-o barcă ordinară!
– HUÃ! HUÃ! HUÃ!


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!