poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4781 .



Micuțul Globy și magia Crăciunului
presa [ ]
(debut cu autograful autoarei)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Yannelis ]

2013-12-27  |     | 








Poate că nu întâmplător, în săptămâna în care studenții mei aveau de predat Cartea Echipajului (intervalul 16-22 decembrie l-am numit săptămâna de comemorare a evenimentelor din 1989 și săptămâna dorințelor), la librăria “Prăvălia cu cărți”, de pe Str. Ștefan cel Mare, Constanța, CRISTINA STELIANA MIHAILOVICI lansează cartea Globulețul de Crăciun și magia Crăciunului.

1. Cine este autoarea? “Am terminat doctoratul anul trecut, la Universitatea Politehnică din Catalunya, Facultatea de Navigație Barcelona, fiind un doctorat internațional, teza purtând numele de : "INCOTERMS and the legal regime of loading and unloading particular study of traffic in the Black Sea".

Cu toate acestea, întoarsă acasă, nu am reușit să îmi găsesc un loc stabil nici în ziua de astăzi , visul meu fiind să predau...


Voi încerca, anul viitor, să îmi fac o Asociație în domeniul Culturii sau ceva în folosul tinerilor, și ... să predau, dacă nu se vor împiedica unii de existența mea...”

2. Ce conține cartea? O poveste fermecătoare despre un globuleț magic, care călătorește, este viu și are o mulțime de prieteni pe tot globul. “Îi vizitează, le spune în taină povești, îi ajută în momentele grele, fiindu-le un adevărat prieten”. Ideea acestei povești aduce în prim plan faptul că toți copiii trebuie să fie fericiți de Crăciun și să învețe să dăruiască, să fie mai buni, să cunoască și să respecte tradițiile și frumusețile diferitelor țări.

Se întâlnește cu Nick, în Australia, care-i face cunoștință cu ursuleții Koala, cu cangurii, cu papagalii viu colorați, crocodili, șerpi și alte viețuitoare, dintre Insula Lady Elliot și până în Papua Noua Guinee. Urmează întâlnirea cu japoneza, domnișoara Lee, de la care învață să facă origami, să aranjeze ikebane și, într-un ritm alert și dialog viu, povestea globulețului trece prin șase țări.

Ca-n cazul Micului Prinț, cartea conține desenele autoarei. Trecerea prin Australia, Japonia, pe la Zâmbărici din Nordul Africii, pe la Mia din Canada, pe la pinguinul din Antarctica, pe la Noelia din Spania, pe la castelul Peleș și-n cele din urmă întâlnirea cu Rudolf și cu spiridușii lui, fac din cartea autoarei o captivantă și instructivă poveste de Crăciun.

Pentru că mi-a plăcut foarte mult, ca poveste și ca ilustrație, o carte stă în brădulețul din atelier, alta în brăduțul nepoților mei și a treia stă-n pătuțul finuțelor mele, Luana și Eva, care s-au împrietenit cu Globuleț și cu cititul cărților.





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!