poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2578 .



Festivalul Internațional de Poezie "Nichita Stănescu" de la Ploiești
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dumov ]

2015-03-27  |     | 



Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu” de la Ploiești va marca anul acesta împlinirea a 82 de ani de la nașterea poetului, prin manifestări la care vor participa scriitori, critici și istorici literari, actori, artiști plastici, muzicieni, dar și foști colegi ai lui Nichita. Evenimentul este organizat de Direcția Județeană de Cultură Prahova, alături de Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești - prin instituțiile culturale subordonate acestora, și de Colegiile Naționale „Ion Luca Caragiale” și „Nichita Stănescu”.

Manifestările au debutat azi, 27 martie, începând cu orele 11:00, cu inaugurarea târgului de carte din Parcul „Nichita Stănescu” din Ploiești. În cadrul acestuia va fi prezentat numărul special al revistei „Atitudini”, dedicat operei și personalității lui Nichita Stănescu și va avea loc o întâlnire a cititorilor cu scriitorul Nicolae Iliescu.

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 10:00, la Casa de Cultură „I.L.Caragiale” se va desfășura Concursul Județean de Recitări „Sub Aripa lui Nichita”, iar o oră mai târziu, în parcul care poartă numele poetului, criticul literar Ion Bălu se va întâlni cu cititorii ploieșteni, urmând ca de la ora 12:00 să fie lansate romanele „Lasă zilei scârba ei” și „Pace ție, cititorule”, ale lui Ștefan Dimitriu.

Duminică, 29 martie, tot în parcul din centrul orașului, sunt programate întâlniri ale iubitorilor de carte cu scriitoarea Ileana Vulpescu, de la ora 12:00, și cu istoricul și criticul literar Valeriu Râpeanu, de la ora 14:00.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 30 martie, la ora 11:00, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”. Tot în această zi mai sunt programate, la Ploiești, întâlniri cu scriitori, expoziții de pictură și recitaluri poetice.
Marți, 31 martie, între orele 9:00-12:00 și 14:00-17:00 se va desfășura proiectul educațional „Aproape de Nichita” în școlile prahovene, iar la ora 10:00, personalitățile invitate la festival și oficialitățile din județ vor depune flori la monumentul poetului.

La ora 12:00, în Parcul „Nichita Stănescu” va fi lansată antologia de poezie a Cenaclului „Atitudini” al Casei de Cultură „I.L. Caragiale” din Ploiești. Între orele 11:00 - 13:00 la Palatul Culturii din Ploiești sunt programate un moment muzical - poetic susținut de Cvartetul Artys și membrii Grupului de la Ploiești – „Generația 2000 plus” și festivitatea de decernare a premiilor Concursului Internațional „Lecții cu Nichita”, organizat de Colegiul Național „Nichita Stănescu”. Începând cu ora 14:00, la Palatul Culturii se va desfășura Simpozionul „Nichita în literatura română”, la care vor participa criticii literari Paul Cernat și Daniel Cristea Enache, poetul Valeriu Matei.

Începând de la ora 18:00, Teatrul „Toma Caragiu” va găzdui festivitatea de decernare a premiilor și un spectacol oferit de Florin Zamfirescu, Nicu Alifantis și Cvartetul Chronos al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. Intrarea la toate evenimentele este liberă. La manifestarea de la teatrul ploieștean, intrarea se va face pe baza tichetelor ce pot fi ridicate de la agenția de bilete a instituției. Manifestări culturale vor avea loc și la Ceptura, Plopeni dar și în alte localități ale județului.

(Sursa: www.ziarulprahova.ro)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!